-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Acht op tien vrouwen liegt over prijs kledij tegen partner

Twee derde van de vrouwen liegt tegen haar partner over de prijs van nieuwe kledij. Acht op de tien van hen geeft toe dat ze het prijskaartje eraf halen voor ze thuis komen, om zo de echte prijs van het kledingstuk te verstoppen. 

Liegen
Een kwart van de 3.000 ondervraagde vrouwen verstopt nieuwe aankopen in haar kleerkast, de helft ontkent tegen haar partner dat het kledingstuk nieuw is, ze maakt haar partner wijs dat ze het item al lang heeft. Een vijfde liegt dat de kledij die ze kochten een koopje was, 17 procent zegt dat ze er bonnen voor had, 17 procent doet liegt dat iemand anders het voor hen kocht. De helft van de dames zegt dat hun geliefde zelden beseft wat ze allemaal kopen. Bijna de helft zegt dat ze zich schuldig voelen over hun aankoop, ook al vindt hun partner het niet erg wanneer ze shoppen. Een kwart van de vrouwen haalt geld af van hun gemeenschappelijke rekening tijdens een shoptrip, zodat hun aankopen niet op de bankafschriften komen.

Schuldgevoel
Onderzoekster Lynsey Walden: "De vaakst voorkomende reden voor vrouwen om te liegen over hun shopgewoonten is dat ze zich schuldig voelen over hun uitgaven. Vrouwen hebben een hele lijst met leugentjes die ze kunnen gebruiken wanneer ze vrezen dat hun partner niet blij zal zijn met hun aankopen. Andere leugentjes zijn: ik heb het gekocht met geld dat ik voor mijn verjaardag kreeg of ik heb niets anders dat past." (ep)

15/08/10 13u07
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |