-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

5 geboden voor de moderne gentleman

"Niet je kleding, maar wel je manieren maken je tot een echte gentleman. Wees niet pretentieus en toon altijd het beste van jezelf". Aan het woord is modeontwerper Tom Ford. Hij geeft vijf geboden mee over hoe de gentleman anno 2011 eruit moet zien.

Ontwerper Tom Ford weet wat stijl is. Niet enkel als ontwerper, ook als imagogoeroe deed de man onlangs zijn zegje in het 'Another Man' magazine. Hij verklaarde daarin hoe een huidige man zich het best voordoet wil hij overkomen als een galante heer.

Kort samengevat, de vijf geboden volgens Tom Ford:

1.    Toon de beste versie van jezelf als je op stap gaat. Hiermee toon je ook respect naar anderen toe. 

2.    Een gentleman straalt passie uit, net daarom is het belangrijk te werken. Mensen die niet werken, zijn doorgaans saai en vervelend. Geëngageerd bezig zijn, daar draait het om, een man moet het gevoel geven dat hij iets bij te dragen heeft aan de wereld.

3.    Manieren zijn erg belangrijk. Daarbij moet je weten welke omgangsvormen passend zijn. Ik open altijd de deuren voor de vrouwen, ik draag hun jas of zorg dat ze aan de binnenkant van de straat lopen. Sta op wanneer mensen komen en vertrekken aan de eettafel.

4.    Wees niet pretentieus, racistisch of seksistisch. Beoordeel mensen niet door hun achtergrond.

5.    Een man draagt nooit shorts of slippers. Shorts horen op het tennisveld of op het strand. En slippers draag je nooit  in de stad. (lvl)

25/03/11 12u20
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |