-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zijn jonge mannen hun ridderlijkheid kwijt?

Weet de huidige man nog wel dat elke vrouw romantiek nodig heeft? Een Britse studie geeft aan dat jonge mannen de kunst van de 'vrijage' en het verleiden, verleerd zijn.

De rondvraag onder 1.177 volwassenen, uitgevoerd door een Britse verzekeringsmaatschappij, achterhaalde dat ridderlijkheid het snelst aan het vervagen is onder de jonge mannen.

Bloemenruiker
Het merendeel van de jonge vrouwen heeft al meer dan een jaar geen verrassing van hun partner ontvangen. 1 op 5 vrouwen heeft de idee om een bloemenruiker te ontvangen, laten varen. 1 op 10 mannen onder de 25 jaar koopt nooit een cadeau en meer dan de helft van de vrouwen betaalde de helft of de volledige rekening op de eerste date. Slechts drie procent van de dames vergat een verjaardag van haar partner, bij mannen stijgt dat aantal tot tien procent.

Cadeau
Onderzoeker Jacky Brown betreurt dat moderne mannen de kunst van de romantiek vergeten zijn. "Cadeaus of giften zijn een belangrijke manier om de liefde levend te houden. Daarbij telt de gedachte, niet de prijs van het cadeau".

Investeren

Eerder onderzoek gaf al aan dat vrouwen hun huwelijk sneller moe zijn dan mannen. Volgens experts komt dat omdat vrouwen meer investeren in relatie of huwelijk. Als de man niet hetzelfde gewicht in de weegschaal legt, knippen ze sneller de banden door.

Vereiste

Na vijf jaar stellen vrouwen de relatie in vraag. Tegen de tijd dat koppels 40 jaar samen zijn, is slechts 26 procent van de dames nog gelukkig. Ze vragen zich af wat ze nog meer moeten doen om de relatie te voeden, zelfs als ze een drukke carrière hebben. Relatiekenner Dr. Pam Spurr gelooft dat mannen meer gewicht in de weegschaal moeten leggen. "Mannen dienen zich meer metroseksueel te gedragen en horen hun vrouw altijd te koesteren. Al te vaak is dat niet het geval en doet de vrouw nog het leeuwendeel. Mannen voelen zich comfortabel in hun relatie en vergeten dat hun vrouw ook na jaren romantiek nodig heeft".  (lvl)

15/04/11 12u32
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |