-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Waarom hij geen erectie meer kan krijgen

Erectieproblemen kunnen veroorzaakt worden door lichamelijke problemen gerelateerd aan de bloedvaten, zenuwen en hormonen, maar ook door psychologische problemen.

Je krijgt normaal gezien een erectie wanneer je verbeelding of je zintuigen gestimuleerd worden en je opgewonden raakt. Je centrale zenuwsysteem zendt impulsen naar de zenuwen om de bloedtoevoer te doen toenemen. Hierdoor komt er meer bloed in de sponzige kamers van de penis, waardoor ze stijver worden en uitzetten.

Cholesterol en suikerziekte

Diabetes is een vaak voorkomende oorzaak van erectiestoornissen, verschillende studies suggereren dat de helft van de patiënten met deze ziekte moeilijkheden ervaren met erecties. Ze lopen hier drie keer meer kans op dan gezonde leeftijdsgenoten en krijgen er ook vroeger mee te maken. De ernst neemt toe met de graad en duur van de ziekte als ook de leeftijd. Daarom is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de slechte cholesterol te beperken.

Chronisch of acuut

Lichamelijke oorzaken van erectieproblemen kunnen acute of chronische aandoeningen zijn, dit is vooral het geval bij vijftigplussers. Daarnaast kunnen deze ook ontstaan door complicaties bij een ingreep aan de prostaat of andere operaties die invloed hebben op de zenuwimpulsen of bloedtoevoer naar de penis. Problemen met de bloedvaten kunnen de bloedtoevoer naar de penis storen of ervoor zorgen dat de penis het bloed niet kan vasthouden, waardoor de erectie niet lang genoeg duurt. Een hoge bloeddruk op lange termijn kan de bloedvaten beschadigen en zo tot erectiestoornissen leiden. Neurologische problemen voorkomen dat opwindende signalen van het brein via de ruggengraat naar de penis gaan.

Ziekten

De ziekte van Parkinson, Alzheimer, multiple sclerose en beroerten kunnen het libido verlagen en voorkomen dat mannen een erectie krijgen. Hormonale factoren, als een laag niveau van het hormoon testosteron, kunnen je seksleven verpesten. Bijwerkingen van medicijnen, bijvoorbeeld tegen een hoge bloeddruk of depressie, kunnen erectieproblemen veroorzaken. Het gebruik van tabak, alcohol of drugs kunnen ook slecht zijn voor je erectie. Hiermee stoppen of de consumptie minderen kan de ernst van het probleem verminderen. Sommige dokters merkten op dat mannen die veel fietsen gedurende lange afstanden vaker erectiestoornissen hebben. Dit komt doordat deze activiteit de bloedtoevoer afsnijdt.

Psychologisch
Psychologische oorzaken van erectieproblemen zijn een depressie, stress, rouw of relatieproblemen. Deze leiden de man af van dingen die hem normaal zouden opwinden. Dit is vaak de oorzaak van problemen bij jongere mannen, die geen lichamelijke risicofactoren hebben. (ep)

02/12/11 10u55
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |