-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Wat als ... je geliefde meteen na de seks in slaap valt?

Mannen (of vrouwen) die altijd meteen na de seks in slaap vallen, proberen in het vervolg beter toch eens wakker te blijven. Onderzoekers stelden namelijk vast dat hoe vaker dat gebeurt, hoe meer jouw partner nood heeft aan intimiteit in jullie relatie.

Voor hun onderzoek deden psychologen van de University of Michigan en het Albright Collega in Pennsylvania een beroep op 456 mensen. Zij vulden anoniem een enquête in over hun ervaringen en behoeftes na de seks.

Onbewust
De conclusie was duidelijk. "Hoe sneller iemand in slaap valt na het vrijen, hoe sterker het verlangen van zijn of haar partner naar een intiemere band", vertelde onderzoeksleider Daniel Kruger aan Newswise.

En dat is natuurlijk niet abnormaal, want degene die wakker blijft voelt zich ontweken. "En dat is ook zo. In slaap vallen voor je partner kan onbewust een manier zijn om te ontsnappen aan een intiem gesprek", meent co-auteur Susan Hughes.

Man vs. vrouw
Maar ondanks het stereotype, konden de wetenschappers niet aantonen dat mannen sneller in slaap vielen na de seks. Anderzijds kwamen vrouwen wel sneller in dromenland terecht als er geen sprake was van seks.

"Misschien zorgt het mannelijke beschermingsinstinct ervoor dat zij langer wakker blijven", denkt Kruger. "Ofwel hopen ze dat ze hun vriendin of vrouw alsnog kunnen overtuigen om te vrijen." (lbs)

23/01/12 12u13
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |