-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vergeet Lady en de Vagebond: geen spaghetti op eerste date

Wie op een eerste date echt wil scoren, neemt zijn afspraakje beter niet mee naar een Italiaans restaurant. Want hoewel dat gezien wordt als het meest romantische eten, vindt 60 procent spaghetti niet geschikt voor een eerste date.

Verder willen we ook liever geen ribbetjes (knagen!) of lookbrood (slechte adem!) voorgeschoteld krijgen. Wat we dan weer wel willen, is een lekkere steak (40 procent).

Zenuwachtig
De enquête toonde ook aan dat bijna twee derde zenuwachtig is om in het gezelschap van een date te eten. Ze zijn vooral bang dat ze zullen morsen, want de helft vermijdt 'moeilijk' eten, zoals spaghetti.

Etiquette en goede tafelmanieren zijn dan ook cruciaal om een date te imponeren. Eén op vijf knapt af op een date die niet op een propere manier kan eten. Maar té netjes is ook niet goed: 84 procent loopt onmiddellijk weg van een date die zijn servet in zijn T-shirt steekt.

Koken
Wie zijn afspraakje écht wil imponeren, moet zelf een maaltijd bereiden. 39 procent zei namelijk dat ze sneller verliefd worden op iemand die in de eerste weken voor hem of haar kookt. "Een maaltijd bereiden toont dat je bereid bent om veel moeite te doen", zegt Nick Thorogood van Food Network, die de enquête uitvoerde.

"Bovendien is koken ook een ideale manier om je date te leren kennen", klinkt het. De helft van de ondervraagden vindt namelijk dat een zelfbereide maaltijd je persoonlijkheid reflecteert. Zo wijzen oesters op een interessante persoon, net zoals kreeft en mosselen.

De 10 slechtste maaltijden voor een eerste date
1. Spaghetti bolognaise: 60 procent
2. Ribbetjes: 47 procent
3. Slakken: 38 procent
4. Oesters: 32 procent
5. Rauwe steak: 31 procent
6. Lookbrood: 31 procent
7. Gebakken bonen: 30 procent
8. Spaghetti carbonara: 27 procent
9. Noedels: 22 procent
10. Krab: 21 procent

Wat wil jij niet eten op een eerste date? Laat het ons weten! (lbs)

15/02/12 16u28
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |