-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Oeps! Helft mannen verklaart zijn liefde 'per ongeluk'

© Thinkstock.

Mannenweetjes In elke relatie komt er een moment waarop de woorden 'ik hou van jou' uitgesproken worden. Vooral vrouwen zien dat als een overgang naar een serieuze relatie, maar nu blijkt dat ze er beter niet te veel belang aan hechten. Vijftig procent van de mannen verklaarde zijn liefde namelijk al eens 'per ongeluk'. Voor hij het echt wilde of meende dus.

Bij 56 procent van de mannen "kwam het er gewoon uit" en hadden de woorden geen echte betekenis. 23 procent schrijft de onbedoelde liefdesverklaring dan weer toe aan een dronken toestand, terwijl 13 procent de schuld op een seksroes schuift. 8 procent sprak de woorden uit om zijn geliefde te doen stoppen met huilen.

Verder toonde de enquête ook aan dat 56 procent van de mannen in vroegere relaties de woorden 'ik hou van jou' als eerste uitspraken.

Dat bevestigt eerdere resultaten van een rondvraag van het Massachusetts Institute of Technology bij 100 studenten en 47 koppels. In twee op de drie relaties bleek de man namelijk als eerste zijn liefde te verklaren, gemiddeld zelfs zes weken vroeger dan zijn vriendin.

Zij stelden ook vast dat de woorden voor de twee geslachten een andere betekenis hebben. Mannen associëren de liefdesverklaring vooral met fysieke trouw, terwijl vrouwen het zien als een teken van emotionele intimiteit.

De nieuwe resultaten komen uit 'Glamour's 2012 Guy Survey', die daarvoor 1.000 mannen ondervroeg. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen nooit hetzelfde doen...

(Door: Lien Buyck)
08/03/12 12u04
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |