-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Meer dan 1 op 3 mannen laat koffer inpakken door vrouw

© Thinkstock.

Mannenweetjes Als het op kiezen van kleren aankomt, dan hebben mannen de hulp nodig van hun vrouw. Uit eerder onderzoek bleek al dat zij 's morgens de juiste kleren uitkiezen, maar daar blijft het niet bij. Als een koppel op reis gaat, dan laat meer dan één op de drie mannen zijn koffer namelijk inpakken door zijn vrouw.

De resultaten komen uit een Nederlandse enquête, die uitgevoerd werd bij 338 bezoekers van de website Reisgraag. Zij stelden vast dat exact 37,7 procent van de mannen zijn valies laat maken door zijn vrouw.

Opvallend is wel dat er een generatieverschil lijkt te zijn. Uit de enquête blijkt namelijk dat alle mannen tot 35 jaar hun valies zelf maken. Het is pas vanaf die leeftijd dat ze de hulp inroepen van hun vrouw. En dan gaat het percentage steeds hoger: van 14,3 procent tussen 36 en 50 jaar naar 46,2 procent tussen 51 en 65 jaar en ouder.

Toch heeft dat niet alleen positieve kanten voor de mannen. Uit de rondvraag bleek namelijk ook dat een vrouw net iets vaker dingen vergeet (21,2 procent) als ze de koffer van haar man maakt dan als hij het zelf doet (19,2 procent).

Om die reden doen mannen er dus goed aan om zélf hun valies te maken. En dat zou ook vrouwen heel wat moeite, en vooral tijd besparen. De enquête bewees dat vrouwen zelfs langer bezig zijn met het maken van de valies van hun partner dan die van zichzelf. 42,1 procent van de vrouwen doet er een paar dagen over, 50 procent van de mannen doet het in enkele uren.

(Bewerkt door: Lien Buyck)
29/03/12 17u33
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |