-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zo garandeer je gelukkig huwelijk: stop met de pil voor verloving

De pil verandert de gevoelens van een vrouw ten opzichte van haar partner. Daarom raden wetenschappers dames aan te stoppen met deze vorm van anticonceptie voor ze besluiten in het huwelijksbootje te stappen en zo een lange relatie te garanderen.

Wetenschappers aan de universiteit van Stirling ontdekten dat vrouwen die de pil nemen gemiddeld twee jaar langer een relatie hebben dan degenen die meer natuurlijke anticonceptie gebruiken. Ze blijven zelfs langer bij dezelfde partner nadat het verliefde gevoel is verdwenen. 2500 dames namen deel aan het onderzoek en beantwoordden vragen over het gebruik van voorbehoedsmiddelen en hun seksleven.

Slechte seks
Daaruit bleek dat wie anticonceptie op basis van hormonen nam, zich minder aangetrokken voelt tot haar partner en minder tevreden is over haar seksleven dan wie op een andere manier een zwangerschap voorkwam. Daarnaast waren ze wel gelukkiger met de financiële steun van hun partner en andere niet-seksuele aspecten van hun relatie.

Controlemiddel
Onderzoeker Craig Roberts verklaart: "Deze resultaten bewijzen dat de pil positieve en negatieve gevolgen heeft wanneer een dame haar geliefde ontmoet. Dit soort vrouwen kan minder tevreden zijn over de seksuele aspecten van haar relatie, maar is wel gelukkiger wel op andere vlakken. De pil heeft een positief en een negatief effect op dames, het ene lijkt het andere te compenseren. Door enkele maanden voor het huwelijk over te schakelen op een niet-hormonaal voorbehoedsmiddel, kan een vrouw controleren of ze zich nog steeds aangetrokken voelt tot haar partner."

(Door: Ellen Provoost)
02/04/12 08u48
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |