-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Waarover ex-partners ruziën: de goudvis!

© Thinkstock.

Wanneer een koppel uit elkaar gaat, volgen er vaak ellenlange discussies: wie krijgt het huis en wie de auto? Ruzies over wie de goudvis, de bakpan of het pakje gerookte zalm mag houden, lijken overdreven.

 
Je zou er nog van versteld staan hoe koppels, die perfect in staat zijn om grote bezittingen probleemloos te verdelen, duizenden euro's willen uitgeven om de kleinste prullen in hun bezit te krijgen.
advocate Amanda McAlister
Ook zangeres Cheryl Cole vocht om het 'hoederecht' van chichuaua's Buster en Coco met ex-partner Ashley
Ook zangeres Cheryl Cole vocht om het 'hoederecht' van chichuaua's Buster en Coco met ex-partner Ashley © Getty

Maar toch blijken dit enkele van de ogenschijnlijk triviale zaken te zijn waar ex-partners om ruziën bij een echtscheiding. De kleine geschillen werden onthuld na onderzoek van advocatenkantoor 'Pannone' in Manchester. Hun onderzoek toont aan dat één op de vijf koppels dat uit elkaar gaat, ruzie maakt om goedkope bezittingen.

Hoogoplopende facturen
Velen zijn bereid torenhoge facturen te betalen om het 'hoederecht' te verkrijgen over onbelangrijke zaken zoals cd's, boeken, goudvissen en stofzuigers. "Sommige koppels vechten gewoon om te vechten", vertelt een advocaat. "Je zou er nog van versteld staan hoe koppels, die perfect in staat zijn om grote bezittingen probleemloos te verdelen, duizenden euro's willen uitgeven om de kleinste prullen in hun bezit te krijgen."

Koekenpan
Een van de meest bizarre gevallen was de man die tot het uiterste ging om zijn favoriete koekenpan in zijn bezit te krijgen. Zijn vrouw had de pan meegenomen nadat ze het echtelijke huis had verlaten. Als 'wraak' dreigde hij ermee haar verlovingsring te verkopen. Nadat het tot een overeenkomst kwam, besloten ze ergens halfweg af te spreken om de items te ruilen.

Huidieren
Ook huisdieren zijn vaak het slachtoffer van ruziënde ex-partners. Dat was onder meer het geval toen zangeres Cheryl Cole en voetballer Ashley uit elkaar gingen. Al snel kwam de discussie op gang wie de chichuaua's mocht houden.

Voedsel
En zelfs getouwtrek om voedingswaren is niet ongewoon. Zo behandelde advocate Amanda McAlistzer een zaak waarin een vrouw haar ex- man vroeg de gerookte zalm en mosterd die hij uit de koelkast had genomen, terug te geven. De advocate zegt: "Ik vertelde haar dat de juridische kosten hoog zouden oplopen en dat ze met dat geld veel gerookte zalm kon kopen, maar ze was vast van plan verder te zetten."

Wat zou jij absoluut willen meenemen bij een scheiding? De auto's en juwelen, of toch maar de goedkope, betekenisvolle dingen?


(Steffi Ophalvens)
06/04/12 14u01
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |