-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vrouwen boven 30 hebben vaker seks op eerste date

© Thinkstock.

Vrouwen boven 30 zijn meer geneigd om op een eerste date al seks te hebben dan hun jongere seksegenoten. Dat blijkt uit een recente Britse rondvraag. In die leeftijdsgroep bekende meer dan één op de drie vrouwen (34 procent) het te doen, ten opzichte van slechts 12 procent tussen 24 en 27 jaar.

De resultaten komen uit een enquête van datingwebsite datewithamate.com bij 1.171 Britse vrouwen. 46 procent van hen ging online al eens op zoek naar een nieuwe partner, terwijl 86 procent 'hoopvol' is dat ze zo binnenkort een nieuwe levenspartner zullen ontmoeten

Dating etiquette
Omdat twee op de drie respondenten seks als een 'belangrijk' deel van een relatie beschouwden, ging de enquête daar verder op in. Zo werd aan de vrouwen gevraagd hoe lang ze zouden wachten om een eerste keer seks te hebben met een nieuwe geliefde.

De vrouwen boven 30 bekenden dat ze al op een eerste date intiem willen zijn, net als op de tweede. Meer dan de helft van de vrouwen tussen 24 en 27 jaar (53 procent) wil echter wachten tot de derde date.

"Naar bed gaan met iemand op een eerste date is een volledig persoonlijke beslissing", vindt Luke Pomaro van de datingswebsite. "Iedereen heeft een andere visie op de 'dating etiquette' en maakt zijn eigen keuze. Het enige advies dat wij geven is om je verantwoordelijk te gedragen en voorzorgsmaatregelen te nemen."

(Door: Lien Buyck)
25/05/12 08u46
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |