-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

7 op 10 vrouwen zou seks opgeven in ruil voor strak zomerlijf

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de korte rokjes en bikini's opnieuw massaal uit de kast worden gehaald. Tijdschriften staan vol dieettips, modellen met de perfecte maten en gewichten showen de strakste zomerjurkjes en fabrikanten slaan ons om de oren met de nieuwste afslankmiddeltjes. Het mag ons dan ook niet verbazen dat heel wat vrouwen vinden dat ze zwaar onder druk worden gezet om af te vallen. De druk om te vermageren zou zelfs zo groot zijn, dat maar liefst zeven op tien vrouwen zegt dat ze seks zouden willen opgeven in ruil voor het perfecte zomerlijf.

Magazine Shape sloeg de handen in elkaar met FitSugar om te ontdekken wat vrouwen zouden opgeven in ruil voor een 'strak zomerlijf'. En wat blijkt? Maar liefst 68 procent van de vrouwen zou nog liever zonder seks door het leven willen gaan dan met een maatje meer rond te lopen.

De tijdschriften staan tijdens de zomermaanden vol afslanktips, en dat mist zijn effect niet. 82 procent van de vrouwen zegt namelijk dat ze zich zwaar onder druk voelen gezet om voor de zomer op dieet te gaan.

Buikspieren
Waar vrouwen het minst tevreden over zijn? 50 procent is niet blij met hun buikspieren, terwijl 29 procent zich dan weer onzeker voelt over hun dijen.

Weinig verrassend dan weer is dat 47 procent toegeeft dat ze liever buikspieren kweken dan eender welke andere spiergroep te trainen.

Fotoshoots, magazinecovers en zelfs vakantiekiekjes van vriendinnen op Facebook maken heel wat vrouwen onzeker, waardoor de druk om de strijd tegen de kilo's aan te gaan nog veel groter wordt. 90 procent van de Shape-lezeressen geeft aan dat ze nooit een getagde bikinifoto van zichzelf op Facebook zouden 'liken', 44 procent zou de tag zelfs meteen verwijderen.

Wildvreemden
Klein lichtpuntje: 50 procent van de vrouwen voelt zich in bikini nochtans wél op hun gemak wanneer ze bij hun beste vriendinnen zijn, 18 procent zou zich op hun gemak zouden voelen bij 'gewone' vrienden en kennissen. 10 procent vindt er zelfs helemaal niks aan om in de buurt van wildvreemden in bikini rond te lopen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zo blijkt ook uit de enquête van Shape en FitSugar. Zo zouden de laatste kilo's in aanloop naar de zomer heel wat kopzorgen veroorzaken. 79 procent weet nochtans precies wat ze wil: minstens 3 kilo kwijt zijn nog voordat de zomer goed en wel begonnen is.

Hoe deze vrouwen te werk gaan om hun doel te bereiken? 60 procent slaat aan het diëten, 53 procent telt calorieën, 22 procent bant koolhydraten en 15 procent kiest tot slot voor een "andere strategie".

Terwijl de meeste vrouwen voor gezonde maaltijden kiest, vervangt 1 procent van de vrouwen minstens één maaltijd met een maaltijdshake. Drie procent last een detoxkuur in om de overtollige kilo's kwijt te spelen.

(Door: Kristien Gijbels Morato)
26/05/12 00u23
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |