-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

De 10 ergste leugens die een man aan zijn geliefde vertelt

© Thinkstock.

De gemiddelde man vertelt maar liefst 6 leugens per dag aan zijn geliefde. Dat is dubbel zoveel als vrouwen. Maar waarover liegen ze dan? En waarom? Wij zetten de meest voorkomende leugens op een rijtje, van tien naar één, en leggen uit wat erachter zit.

Leugen 10: "Ik zit vast in het verkeer"
"Mannen vinden het veel makkelijker om deze leugen te vertellen dan om echt uit te leggen waarom ze te laat zijn", zegt John Amodeo aan Cosmopolitan. "Je mag niet vergeten dat mannen niet zo goed zijn in communicatie als vrouwen."

Het is echter niet zo dat hij op die manier probeert te verbergen waar hij echt geweest is, want veel mannen doen het gewoon uit gemak. Maar het blijft natuurlijk wel een leugen...

Leugen 9: "Het was niet zo duur"
"Mannen houden van hun speeldgoed en willen daar geen commentaar op krijgen. Zelfs niet als jullie een bankrekening delen", legt Amodeo uit.

"Het kan ook zijn dat hij deze leugen gebruikt om te bewijzen dat hij verantwoordelijk kan omgaan met geld", vult Barton Goldsmith aan. "Hij wil niet dat je denkt dat hij het geld op een gezamenlijke rekening door ramen en deuren zal gooien."

Leugen 8: "Ik ben op weg"
Een man gebruikt deze zin meestal als jij hem verplicht om ergens naartoe te gaan waar hij eigenlijk niet heen wil. Denk maar aan een familiebijeenkomst. Hij probeert het uit te stellen, maar weet dat hij er niet vanonder kan. Door te laat te komen, kan hij toch aan een paar 'saaie' verhalen van je familie ontsnappen.

Leugen 7: Ik heb niet zoveel gedronken
Deze leugen kan op een ernstig probleem wijzen, en niet alleen voor je relatie. "Als hij die zin vaak moet gebruiken, dan kan hij een alcoholprobleem hebben", verduidelijkt Goldsmith.

Vertel hem dat je bezorgd bent, maar kies daarvoor het juiste tijdstip uit. "Dat is iets waarover je moet praten als hij nuchter is", voegt Amodeo toe.

Leugen 6: "Sorry, ik heb je oproep gemist"
Leugen 5: "Mijn batterij was leeg"
Leugen 4: "Ik had geen bereik"
Deze leugens betekenen alledrie hetzelfde: ik heb je oproep afgewezen. Waarom? "Vaak gebruiken mannen deze leugens omdat ze bang zijn. Ze durven je niet te zeggen dat ze meer ruimte nodig hebben", aldus Amodeo.

Het kan dus een goed idee zijn om hem minder te controleren. Laat hem jou eens missen in plaats van andersom...

Leugen 3: "Nee, je kont lijkt niet te dik"
Door deze vraag te stellen, verplicht je je man bijna om te liegen. "Elke man heeft wel een vriend die ooit zei dat hij het verkeerde antwoord gaf, waarna zijn vriendin weigerde om nog seks te hebben", zegt Goldsmith.

Mannen kennen maar één veilig antwoord: nee. En daar zullen ze het dan ook altijd bij houden. Als je echt een eerlijke mening wil, vraag het dan aan één van je vriendinnen.

Leugen 2: "Dit is mijn laatste pintje"
Als je dit via de telefoon te horen krijgt, dan wil je geliefde zo snel mogelijk het gesprek afsluiten en terugkeren naar zijn vrienden.

"Dit is een leugen die je man ook echt gelooft. Zelfs al zegt hij het drie keer op een avond, hij meent het echt. Vergelijk het met wanneer jij je laatste koekje neemt ... vijf koekjes na elkaar."

Leugen 1: "Er is niets aan de hand"
52 procent van de mannen heeft deze zin al eens gebruikt. Dat doen ze enerzijds om overdreven reacties te vermijden, maar ook om hun mannelijke trots te beschermen. "Mannen weten dat ze niet goed kunnen beschrijven wat ze meemaken of hoe ze zich voelen, dus vinden ze het makkelijker om er gewoon niet over te praten."  

De oplossing: als hij deze zin nog eens gebruikt, wacht dan eerst enkele dagen af. Is hij nog steeds slechtgeluimd? Stel je vraag dan nog een keer. Misschien heeft hij ondertussen alles op een rijtje kunnen zetten.

(Door: Lien Buyck)
04/06/12 14u47
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |