-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Helft vrouwen verkiest erotisch boek boven seks

© Thinkstock.

Het is geen geheim dat veel vrouwen ter ontspanning wel eens een romantisch of zelfs erotisch boek lezen. De meeste mannen zullen daar geen kwaad in zien, maar uit een recente Britse enquête blijkt dat zo'n boek slecht is voor het eigen seksleven. Bijna de helft van de vrouwen verkiest namelijk een erotisch boek boven seks.

De gegevens komen uit een rondvraag van dottybingo.com, die daarvoor 400 van haar vrouwelijke leden ondervroeg. 44 procent daarvan zei het lezen over het seksleven van een andere (fictieve) persoon te verkiezen boven de vrijpartijen met hun eigen partner.

Saai en routineus
Daar bleken heel wat verschillende redenen voor te zijn. 27 procent van de vrouwen doen het bijvoorbeeld uit gemak, 23 procent steekt de schuld op een gebrek aan energie en 19 procent vindt dat er een gebrek aan fantasie is in hun eigen slaapkamer.

Bij 43 procent doet de erotische literatuur hun eigen seksleven dan weer verbleken. In vergelijking met de spannende romances, lijkt hun eigen seks saai en routineus. "Ik lees er veel liever over dan het zelf te doen", bekende één van de vrouwen. "Het is altijd spannend in een boek en, in tegenstelling tot het echte leven, valt de held nooit onmiddellijk in slaap, zonder een tedere knuffel."

Niet wanhopen
Dat vrouwen zo genieten van een erotisch boek, verklaart ook het succes ervan. Zo bekende 91 procent dat ze al ooit een erotisch verhaal hadden gelezen, terwijl 68 procent dat graag vaker zou doen. Volgens Dotty Bingo heeft dat hoge aantal veel te maken met het succes van e-boeken, want dat maakt het mogelijk om zo'n boek te lezen zonder dat iemand de kaft ziet.

Mannen hoeven echter (nog) niet te wanhopen. "Een kleine meerderheid van de ondervraagde vrouwen verkiest nog altijd het echte werk. Dat is toch een kleine troost voor de mannen", aldus een woordvoerder van Dotty Bingo.

(Door: Lien Buyck)
18/06/12 08u42
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |