-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Niet verrassend: single wil het liefst daten met een dokter

© Thinkstock.

Als je dokter bent, dan doe je het goed bij zowel single vrouwen als bij mannen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse datingsite Parship. Monteurs en boeren zijn het minst populair bij de hoogopgeleiden. Niet geheel verwonderlijk lijken singles te kiezen voor beroepen met een stabiele toekomst en bovenal een goed salaris.

Het minst aantrekkelijk voor vrouwen zijn monteurs en boeren, typische mannenberoepen. Voor mannen liggen vrouwen minder goed in de markt als ze werken als monteur of huisvrouw. Dat komt volgens psychologe Mathilda van Maaren omdat singles in tijden van crisis vooral op zoek zijn naar zekerheid en een garantie op een goede financiële toekomst.

Parship stelde de ranking samen op basis van de beroepen die de meeste contactverzoeken ontvingen. Mannen doen het ook goed als ze juridisch zijn onderlegd of directeur zijn, vrouwen worden voor mannen aantrekkelijker als ze iets doen op het gebied van personeelszaken of in de juridische wereld werken. Dat blijkt uit de top onderstaande top-10.

Top-10    
Bij mannen:        
1.    Arts            
2.    Advocaat   
3.    Directeur    
4.    Psycholoog   
5.    Communicatie/journalist   
6.    Kunstenaar       
7.    Musicus   
8.    Architect       
9.    Pedagoog      
10.  Manager   

Bij vrouwen:
1.    Arts
2.    HR-manager
3.    Advocaat
4.    Juridisch medewerker
5.    Marketing manager
6.    Stewardess
7.    Consultant
8.    Account manager
9.    Communicatie/journalist
10.  Psycholoog

De top-10 lijsten van populaire beroepen onder singles laat verder een  opvallende trend zien. Zo zijn HR-adviseurs, pedagogen en architecten de laatste jaren steeds meer in trek, terwijl de populariteit van ondermeer piloten, docenten en stewardessen afneemt.

(Bewerkt door: Lien Buyck)
27/06/12 16u53
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |