-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vergeet slecht gebit: grootste afknapper is werkloosheid

© Thinkstock.

Al jaren worden scheve tanden en een slechte adem gezien als dé grootste afknappers bij het daten. Maar daar komt nu verandering in, met dank aan de economische crisis. Drie op de vier vrouwen zeggen namelijk niet geïnteresseerd te zijn in een man zonder job.

Dat resultaat komt uit een rondvraag van de Britse datingsite 'Just Lunch', die uitgevoerd werd bij 925 mannen en vrouwen. 75 procent van hen bleek werkloosheid als de grootste afknapper te beschouwen, en niet alleen omwille van het geld.

Ambities
33 procent weigerde consistent een werkloze man als potentiële partner te beschouwen. Dat doet vermoeden dat zij wel vooral bezorgd zijn over het geld op de bankrekening. Bij de overige 43 procent leek dat echter minder het geval te zijn. Zij zouden namelijk overwegen om met iemand te daten die een job als een prioriteit ziet in de nabije toekomst.

Voor 21 procent van de ondervraagden was de carrière dan weer helemaal niet van belang. Zij hielden geen rekening met de professionele ambities van een mogelijke partner.

Man vs vrouw
Verder bleek ook dat mannen veel toleranter zijn ten opzichte van werkloosheid. 46 procent van hen zou namelijk daten met een werkloze vrouw, terwijl 19 procent zelfs helemaal geen vereisten stelt.

Toch wil dat niet zeggen dat vrouwen geldwolven zijn. Uit het onderzoek bleek dat ze vooral belang hechten aan het 'geëngageerd zijn', en dus niet zozeer aan het loon.

Broodwinner
"Werkloos zijn maakt het voor mannen erg moeilijk om te daten met iemand die ze voordien nog niet kenden", zegt woordvoerster Irene LaCota van Just Lunch. "Dit is één van de gebieden waar de stereotiepe gedachten van vrouwen nog steeds gelden: een man moet de broodwinner zijn."

Maar ook mannen gaan niet vrijuit. "Het feit dat zoveel single mannen niet geven om de carrière van een potentiële date, toont aan dat zij de job van een vrouw niet echt belangrijk vinden. Ook zij zien zichzelf dus als de belangrijkste broodwinner", aldus LaCota.

(Door: Lien Buyck)
29/06/12 08u45
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |