-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zoveel vrouwen zetten onflatteuze foto van 'vriendin' online

© Thinkstock.

Tijdens een avondje uit gekke foto's trekken met je vriendinnen, dat is altijd plezant. Minder leuk wordt het als je de volgende dag enkele onflatteuze foto's op je Facebookpagina ziet staan. Een onschuldig foutje van je vriendin, lijkt het, maar vaak is dat niet zo. Eén op de vier vrouwen bekent namelijk opzettelijk een lelijke foto te posten.

De resultaten komen uit een Britse enquête van MyMemory.co.uk, die uitgevoerd werd bij 1.512 vrouwen.

Onflatteus
24 procent van hen bekende al eens een onflatteuze foto van een vriendin in bikini te posten, nochtans goed wetende dat ze daar niet blij mee zou zijn. Verder zette 45 procent al eens een foto van een vriendin in een lelijke outfit online, zonder haar medeweten.

Daarnaast nam 41 procent al eens een foto van een vriendin zonder make-up, en maakte die vervolgens openbaar. Nochtans bleek uit een andere recente enquête dat 33 procent van de vrouwen het huis niet willen verlaten zonder make-up, laat staan dat ze zo op het internet te zien willen zijn.

Maar waarom doen vrouwen dat, als ze weten dat het hen niet in dank afgenomen wordt? De meesten omdat ze de 'vriendin' in kwestie eigenlijk niet kunnen uitstaan. 32 procent doet het dan weer uit wraak, omdat de vriendin al eens net hetzelfde deed.

Kwaad
En dan kunnen vrouwen erg hard zijn, want 19 procent weigert om de foto weg te halen, zelfs als de vriendin het vraagt. 78 procent van de vrouwen ziet zich daarom genoodzaakt om zichzelf te 'untaggen', terwijl 65 procent ontzettend boos wordt op de vriendin die de foto online zette.

"Er is niet echt een etiquette voor het taggen van vrienden op sociaalnetwerksites, waardoor er veel valkuilen zijn", zegt Rebecca Huggler van MyMemory.com. "Toch is het verrassend om te zien dat zoveel vrouwen een onflatteuze foto van een vriendin online zou zetten. Zeker als je weet dat ze zelf ontzettend kwaad zouden worden als iemand hetzelfde zou doen." Hoe zou jij reageren?

(Door: Lien Buyck)
29/06/12 13u03
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |