-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vier op tien thuiswerkers kijken televisie tijdens de uren

© Thinkstock.

Thuiswerken, voor veel werknemers is het een droom. Je hoeft geen uren in de file te staan, bent op thuis tijd voor de kinderen en ... je kunt naar televisie kijken terwijl je werkt! Dat is althans wat 43 procent van de thuiswerkenden blijkt te doen. Daarnaast doen ze ook wel eens een huishoudelijke klus of een dutje en werken ze vaak in pyjama.

De gegevens komen uit een Amerikaanse enquête bij 1.013 werknemers, maar ook in België zal de vrijheid van thuiswerkenden wellicht voor gelijkaardige cijfers zorgen.

Afleiding
Eén van die cijfers is dat maar liefst 43 procent wel eens televisie kijkt tijdens het werk, terwijl 20 procent videospelletjes speelt tijdens de officiële werkuren. Vooral ouders blijken dat te doen, omdat de televisie en computer 's avonds ingepalmd worden door hun kroost.

Maar daar blijft het niet bij. Veel werknemers worden ook afgeleid door het huishouden: 35 procent voert klusjes uit, 28 procent bereidt het avondeten tijdens de werkuren. Daarnaast nemen ze ook tijd om wat te ontspannen, met 24 procent die wel eens bier of wijn drinkt en 26 procent die een dutje doet tijdens de werkuren.

Bovendien maakt een thuiswerker het zich ook op andere manieren gemakkelijker. Zo werkt een kwart in zijn pyjama, terwijl 7 procent zelfs toegaf dat ze in ondergoed of naakt werken.

Productiever

Maar ondanks alle afleidingen, blijken thuiswerkers toch productiever te zijn dan werknemers op kantoor. Dat blijkt uit de (voorlopige) bevindingen van een studie van de Stanford University. "Als een werknemer zijn werk doet en de verwachte resultaten bereikt, wat maakt het dan uit dat hij dutjes doet tijdens de werkuren", vraagt expert Jack Nilles zich af.

"Dat is net het hele idee achter thuiswerken. De werknemer doet zijn werk passen in zijn leven. Niet omgekeerd, zoals op het 'traditionele' kantoor", aldus Nilles. Ben jij het daarmee eens?

(Door: Lien Buyck)
29/06/12 15u58
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |