-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Photoshopblunder Victoria Secret krijgt harde kritiek

Het is weer een hoogdag voor het vrouwelijk ideaalbeeld. Als de billen van Victoria Secret-modellen al niet meer volstaan, dan ziet het er triest uit voor de toekomst van badmode- en lingeriereclame. Je hoeft geen groot Photoshoptalent te zijn om te zien dat de 'doorkijk' naar de zee een blunder van formaat is.

Candice Swanepoel krijgt Hulkarmen
Candice Swanepoel krijgt Hulkarmen

De foto werd gepost op de officiële Facebookpagina van Victoria Secret om te dienen als 'Swim Style Finder'. Dames krijgen met andere woorden de waaier aan broekjes voorgeschoteld die verkrijgbaar zijn in het gamma badmode. Weinig respons op de designs, want de honderden reacties onder deze foto gaan vooral hard in tegen het schrijnende beeld van deze zwaar bewerkte billen (als je ze zo nog kan noemen).

Weer geblunderd
Het is niet de eerste keer dat Victoria Secret met Photoshop verstoorde beelden de wereld instuurt. Kijk maar eens naar dit prachtexemplaar van Candice Swanepoel. Alleen nog groen kleuren en je hebt een vrouwelijke Hulk in transformatie...

Harde kritiek
Om even een beeld te schetsen van de algemene verontwaardiging rond het centrale beeld van deze collage, geven we u graag nog enkele reacties van vrouwen mee:

*Proficiat Victoria Secret voor het idee dat mager beter is nog maar eens erkenning te geven. Deze vrouw had geen Photoshop nodig. Wanneer gaan jullie eens bevestigen dat het ok is om een gezond gewicht te hebben? Wanneer gaan jullie een gezond lichaamsbeeld promoten? Geen wonder dat zoveel vrouwen een eetstoornis hebben.

*Victoria Secret haat stiekem vrouwen.

*Zijn jullie plots elke vorm van respect voor jullie vrouwelijke klanten verloren? Deze verstoorde foto getuigt niet alleen van slechte smaak, het stuurt ook een foute boodschap de wereld in. Ik zou jullie willen uitdagen een echte vrouw te gebruiken voor jullie reclame.

*Vreselijk! Denk je nu echt dat je ons gaat versieren met een kontloze vrouw?

(Door: Lynn Formesyn)
04/07/12 14u55
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |