-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Je huisdier meenemen op reis: doen of niet?

© Thinkstock.

Het klinkt als een goed idee om je trouwe vriend mee te nemen op reis, maar dat is niet altijd het geval. Als je het overweegt, dan zijn er vijf belangrijke vragen die je jezelf moet stellen.

1. Zal mijn huisdier ervan genieten?
Heb je al vaker je huisdier meegenomen op reis? En hoe ging dat? Kon je huisdier overal mee naar toe, jankte of miauwde hij of zij vaak, ...?

De kans is namelijk groot dat je hond of kat zich meer amuseert in een dierenopvang of met een oppas dan op reis met jou. De hele dag in een hotelkamer zitten is veel stresserender dan in zijn eigen, vertrouwde omgeving.

2. Is het financieel een goede keuze?
Veel hangt natuurlijk af van hoe ver en hoe lang je reist, maar toch moet je ook bij korte tripjes het financiële kostenplaatje in de gaten houden. Als je dubbel zoveel moet betalen om hem op het vliegtuig te krijgen dan om hem thuis te laten overnachten in een 'hondenhotel', dan is de keuze misschien rap gemaakt.

3. Zou ik me ergeren aan iemand die hetzelfde doet?
Zelfs de grootste dierenvrienden kunnen geërgerd raken door constant geblaf of gemiauw in het vliegtuig, op een hotelkamer, enzovoort. Bekijk dus objectief wat je van plan bent.

4. Is mijn huisdier genoeg getraind om mee te gaan?
Dat lijkt vanzelfsprekend, maar velen vergeten er rekening mee te houden. Als je huisdier niet zindelijk is, dan kan je hem niet meenemen naar een hotel. Ga je kamperen? Dan is het misschien veeleer een probleem om hem los te laten lopen.

5. Waar is mijn huisdier welkom?
Je moet niet alleen op zoek gaan naar een verblijfplaats waar je met huisdieren mag komen, maar je moet ook rekening houden met wat je wil doen. Maak je een citytrip en wil je musea en kerken bezoeken? Dan zal je huisdier de hele dag op de hotelkamer moeten doorbrengen. Zet dus alles goed op een rijtje voor je vertrekt.

(Door: Lien Buyck)
24/07/12 17u45
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |