-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zoveel slipjes bezit de gemiddelde vrouw

© Thinkstock.

In 1999 lagen er in de ondergoedkast van een vrouw gemiddeld 12 slipjes. Meer dan genoeg, zou je denken. Maar daar is de vrouw van vandaag het niet mee eens. Zij bezit er bijna drie keer zoveel, met een gemiddelde van 34 onderbroeken. De favoriet? Een klassiek, comfortabel, wit exemplaar.

In de doorsnee ondergoedlade vind je dan ook 20 van deze alledaagse onderbroeken, zo blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse vrouwen. 58 procent van hen bevestigde dat een witte onderbroek duidelijk hun favoriet is.

Vrouwelijke vrijheid
Die alledaagse onderbroeken worden verder aangevuld met 14 slipjes voor speciale gelegenheden. 56 procent van de vrouwen bekende namelijk een aparte kast te hebben voor het alledaagse comfort en voor 'spannende' dagen.

"Er zijn heel wat factoren die gezorgd hebben voor de verdrievoudiging van het aantal slipjes", meent Susan Fermor van ondergoedfabrikant Dr. Beckmann, die de enquête uitvoerde. "Velen schrijven het toe aan het begin van een nieuw tijdperk van vrouwelijke vrijheid."

Fifty Shades of Grey
"In 1999 zou bijna geen enkele vrouw bekend hebben dat ze een erotisch boek las, maar nu lopen ze te pronken met hun exemplaar van 'Fifty Shades of Grey", aldus Fermor. Dat boek gaf recent al een boost aan de verkoop in Amerikaanse en Britse boekenwinkels en seksshops, en wordt ook bij ons steeds populairder.

Bovendien lijken nu ook lingeriewinkels mee te profiteren van het 'Fifty Shades'-effect. Zo bekende 61 procent van de ondervraagde vrouwen dat ze door het boek op zoek gingen naar slipjes voor 'speciale gelegenheden'.

(Door: Lien Buyck)
25/07/12 11u36
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |