-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Bijna één op twee bewaart foto's van ex

© Thinkstock.

Het is niet abnormaal dat je na een relatiebreuk alle spullen weggooit die je doen herinneren aan je ex. En toch, echt alles wegdoen blijkt moeilijk te zijn. Zo bewaart bijna de helft van de mensen enkele foto's van een ex-geliefde, zelfs als ze een nieuwe relatie beginnen.

De gegevens komen uit een rondvraag van Friends Reunited, waarbij vastgesteld werd dan zo'n 43 procent foto's bijhoudt van zijn of haar exen.

Herinnering
Bij vrouwen schuilt daar vooral een sentimentele reden achter. 61 procent van hen bewaart namelijk foto's als herinnering aan dat deel van hun leven. Ook 56 procent van de mannen gaf die reden op.

Gedragspsychologe Corinne Sweet: "Het is geen verrassing dat bijna de helft van ons een visueel aandenken aan een ex houdt. Een foto wekt sterke gevoelens op, aangezien het herinneringen kan vrijmaken aan vroegere, vaak gelukkige, tijden."

Verrassend genoeg zijn het vooral mannen die door de foto's goede herinneringen opwekken. 45 procent van hen bekende dat, ten opzichte van 35 procent van de ondervraagde vrouwen. Anderzijds zijn er ook meer mannen (2 procent) dan vrouwen (1 procent) die compromitterende foto's van hun ex bewaren om later wraak te nemen.

Verbergen
Verder bleek ook dat vooral mannen nog gevoelens hebben voor hun ex, met 12 procent ten opzichte van 5 procent van de vrouwen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 20 procent van de mannen zich genoodzaakt ziet om de foto's te verbergen voor zijn huidige vriendin, terwijl slechts 9 procent van de vrouwen hetzelfde doet.

Opvallend is ook dat mannen zich schuldiger voelen over het bewaren van de foto's dan vrouwen. 17 procent van de ondervraagde mannen vindt dat namelijk erg lastig, ten opzichte van 11 procent van de vrouwen.

Jaloezie
"De voornaamste reden om foto's te verbergen is de angst voor jaloezie van de huidige partner. Bovendien willen ze ook niet gedwongen worden door hun vriendin om haar te vergelijken met de ex in kwestie", vertelt Corinne Sweet. "Nochtans kunnen emotioneel volwassen partners perfect accepteren dat je ook in het verleden een liefdesleven had."

Heb jij nog partners van je ex? En hoe zou je je voelen als je geliefde foto's bijhoudt van een ex-partner? Laat het ons weten via de reacties!

(Door: Lien Buyck)
25/07/12 17u28
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |