-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zo verloopt een vrouwenleven volgens de wetenschap

© Thinkstock.

Elke week brengen wetenschappers nieuwe inzichten over hoe vrouwen lang en gezond moeten leven en hoe ze gelukkig kunnen worden. Maar wat als je de resultaten van de laatste weken bundelt, zoals website BuzzFeed deed? Dan krijg je een leven dat er ongeveer als volgt uitziet.

6 jaar: Je ziet jezelf als een seksueel object
Er goed en sexy uitzien is zeer belangrijk in het leven van een vrouw, en dat beseffen we al op zesjarige leeftijd. Dat blijkt uit een studie bij een groep meisjes tussen 6 en 9 jaar, aan wie gevraagd werd met welke pop ze zich het meest identificeerden: één met onthullende kledij of één in een conservatieve outfit. Maar liefst 68 procent zag zichzelf meer als de sexy pop.

16 à 30 jaar: Je hebt mogelijk last van urineverlies
Wie denkt dat urineverlies enkel voorkomt bij zwangere vrouwen, heeft het helemaal mis. Uit een studie bij 1.000 vrouwen tussen 16 en 30 jaar bleek namelijk dat meer dan 12 procent van degene die nooit zwanger waren, er ook last van hadden. Dat is hetzelfde percentage als bij zwangere vrouwen.

28 jaar: Je voelt je sexyer dan ooit tevoren
Dit is de leeftijd waarop je je het meest sexy voelt, zo blijkt uit een studie bij 2.000 vrouwen. Daarbij zijn we vooral trots op onze ogen (23 procent), maar ook op onze boezem (20 procent) en hersenen (13 procent).

32 of 35 jaar: Je bent op het toppunt van je zelfvertrouwen
De wetenschap is het niet helemaal eens over deze informatie. Eén Britse studie stelt dat ons zelfvertrouwen piekt op 35-jarige leeftijd, terwijl de studie uit het vorige puntje de piek op 32 jaar legt. Nog een andere studie heeft het dan weer over 52 jaar.

40 jaar
- Meer alcohol drinken om later gezonder te zijn
Vrouwen die op middelbare leeftijd één of twee drankjes per dag drinken, hebben meer kans om later gezond te zijn dan degene die geen alcohol drinken. Let wel: een andere studie bewees dat 30 minuten per dag wandelen véél gezonder is dan drinken.

- Kinderen krijgen om baarmoederkanker te voorkomen
Zwanger worden als je 40 bent is misschien wel moeilijker, maar het heeft ook een voordeel: 40-plussers die bevallen, hebben 44 procent minder kans op baarmoederkanker dan vrouwen die de laatste keer bevielen op 25 jaar.

- Mammografieën laten uitvoeren
Medische organisaties zijn het niet helemaal eens over de leeftijd waarop je regelmatig mammografieën moet laten uitvoeren om te screenen op borstkanker: sommigen zeggen 40, anderen raden 50 aan. Twee recente studies zeggen echter dat vrouwen met een verhoogd risico er het best mee beginnen op 40 jaar.

- Dochter verkiezen boven man
Als vrouwen ouder worden, dan stellen ze meer vertrouwen in hun dochters dan in hun mannen, die nochtans wel het meest intiem blijven praten met hun vrouw.

74 jaar: Je bent eindelijk gelukkig
Je hoeft niet meer te werken, je huis is afbetaald, je kan genieten van kinderen zonder dat je ze constant moet verzorgen (lees: je kleinkinderen) en je hebt eindelijk tijd voor je hobby's. Studies onthullen dan ook dat vrouwen steeds gelukkiger worden tot hun veertigste, dan iets minder gelukkig zijn tot 46 jaar, maar daarna weer gelukkiger worden tot ze 74 worden.

(Door: Lien Buyck)
31/07/12 15u12
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |