-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Daarom koopt een vrouw drie dezelfde jeansbroeken

© Thinkstock.

De perfecte jeans vinden, dat lukt meestal niet op één, twee, drie. Maar naast tijd moet je voor je droombroek ook heel wat geld over hebben, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. De gemiddelde vrouw geeft namelijk zo'n 315 pond of 400 euro uit in haar zoektocht naar de ideale jeans. Geen wonder dus dat ze dan ineens drie dezelfde exemplaren koopt.

Dat blijkt uit een onderzoek van MyVoucherCodes.co.uk naar de mode-uitgaven van vrouwen, dat uitgevoerd werd bij 1.782 18-plussers.

Drie dezelfde
Net iets meer dan de helft van hen (52 procent) had al de perfecte jeans gevonden voor haar lichaam. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: in de zoektocht hadden ze gemiddeld zeven 'verkeerde' broeken gekocht. Per broek werd gemiddeld 45 pond of 57 euro betaald. In totaal geeft een vrouw dus gemiddeld 315 pond of 400 euro uit voor ze de perfecte snit vindt.

En als een vrouw de ideale broek eindelijk gevonden heeft, dan wil ze niets meer aan het toeval overlaten. Toen aan de vrouwen gevraagd werd hoeveel exemplaren ze kochten van de 'perfecte jeans', bekenden ze er gemiddeld drie te hebben. 61 procent van degene die er meer dan één had, legde uit dat "de perfecte jeans moeilijk te verkrijgen is".

Sexyer
Verder vond ongeveer twee derde (67 procent) van de ondervraagde vrouwen dat een perfect passende jeans een kledingstuk is dat niet mag ontbreken in je kleerkast. 41 procent bekende zelfs dat ze zich sexyer voelen in zo'n jeans dan in een cocktailjurkje.

Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk: "Ik denk dat veel vrouwen niet eens beseffen dat er zoveel geld verspild wordt bij hun zoektocht naar de perfecte jeans. Dit onderzoek moet hen wakker schudden. Je mag namelijk niet vergeten dat je een slechtzittende jeans altijd kan terugbrengen naar de winkel. Op die manier hou je ook meer geld over om uit te geven aan de perfecte broek."

(Door: Lien Buyck)
02/08/12 12u53
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |