-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

© Thinkstock.

"Als je die kleren draagt, dan wil ik niet met jou gezien worden." Het is een uitspraak die heel wat vrouwen al eens deden tegen hun partner. Het gevolg? Tegenwoordig bepaalt de vrouw welke outfits haar man draagt. Goed bedoeld natuurlijk, want ze wil hem behoeden voor modeblunders.

Meer dan één op de drie mannen (37 procent) koopt zelfs geen enkel kledingstuk meer zelf, terwijl bijna de helft (48 procent) niet eens weet welke maat hij nodig heeft. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onlinewinkel isme.com bij zo'n 2.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.

Ouderwets
Van de mannen die wel eens shopt, doet 26 procent dat alleen omdat hun huidige outfits helemaal versleten zijn. Bovendien gaan ze dan op zoek naar de goedkoopste items, en letten ze helemaal niet op hoe ze ermee staan. Volgens de ondervraagde vrouwen was dat vroeger nochtans niet zo, maar verliest de gemiddelde man zijn interesse in mode vanaf 37 jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 59 procent van de vrouwen zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Dat doen ze vooral omdat de stijl van hun man ouderwets (18 procent), niet stijlvol en slecht passend (31 procent) of gewoon erg gênant (19 procent) is.


Vrouwen willen het liefst dat hun man de stijl van George Clooney en Hugh Grant nastreven, maar daar slagen ze bijna nooit in. Nochtans kan elke man volgens Julie Donnelly van isme.com die look bereiken, op voorwaarde dat hij wat inspanningen doet. "Mannen zijn volledig in staat om zichzelf te kleden. Als een outfit perfect past, er fris en kreukvrij uitziet én met zorg samengesteld is, dan ziet het er altijd goed uit", meent zij.

De grootste modemissers die mannen maken (volgens hun vrouw)
- een jeansbroek die te zakkerig of te hoog getailleerd is, of de enkels ontbloot
- een jeansbroek in combinatie met een jeansjasje
- broeken die uit de mode zijn, of te klein
- korte en spannende zwembroekjes
- kleurloze combinaties van saaie tinten, zoals bruin en beige
- een klassieker: sokken in sandalen
- trainingspak
- een trui met een kap, waarmee ze zich jonger willen voordoen dan ze zijn
- ouderwetse T-shirts met drukke patronen

(Door: Lien Buyck)
07/08/12 12u12
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |