-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zoveel verspillen we jaarlijks aan pijnlijke schoenen

© Thinkstock.

Wanneer een vrouw nieuwe schoenen gaat kopen, wordt ze meestal geleid (of zeg maar: misleid) door het gezegde 'wie mooi wil zijn, moet lijden'. Want als schoenen er mooi uitzien aan je voeten, dan koop je ze sowieso, hoe oncomfortabel ze ook zijn. Het resultaat? Een heleboel schoenen die ongedragen in de kast blijven staan.

Volgens de schoenenspecialist Hotter Comfort Concept leidt dat in Groot-Brittannië tot een jaarlijkse verspilling van maar liefst 2,5 miljard pond (of zo'n 3,15 miljard euro).

Comfortabel
De gemiddelde Britse vrouw geeft 136,52 pond (of 172 euro) per jaar uit aan vijf paar nieuwe schoenen, met een gemiddelde van 27,40 pond (of 34.5 euro) per paar. Maar in plaats van te investeren in schoenen die ze vaak kunnen dragen, belandt drie paar onderaan in de kast. Die schoenen worden amper één of twee keer gedragen, omdat ze te veel pijn doen aan de voeten.

Niet verwonderlijk dus dat 40 procent van de 1.000 ondervraagde vrouwen bekende haar schoenen enkel op basis van uiterlijk te kiezen, en geen rekening te houden met hoe goed ze zitten. Bijna één op drie beseft in de winkel wel al dat de schoenen pijn zullen doen, maar kunnen toch niet weerstaan om ze te kopen.

Lisa McCarten van Hotter: "Schoenen kunnen nochtans je leven veranderen: ze hebben een grote impact op de gezondheid van je voeten en spelen een grote rol bij hoe je je voelt en geniet van je dag. Het is begrijpelijk dat je er goed wilt uitzien, maar dan moet je gewoon op zoek gaan naar stijlvolle schoenen die tegelijkertijd comfortabel zijn."

Hoop
En dat moet comfortabele gevoel moet je al hebben in de schoenenwinkel. Hopen dat je schoenen 'zich zullen aanpassen aan je voeten', heeft geen zin. Het bewijs: 62 procent van de vrouwen loopt elke week minstens één dag rond met pijnlijke schoenen, terwijl 48 procent van hen nog steeds hoopt dat hun voeten eraan zullen wennen.

Na een jaar geven de meeste vrouwen die hoop echter op. Dan gooien ze de schoenen weg, ook al hebben ze die slechts één keer gedragen. Ten slotte gaven de vrouwen ook toe dat ze minstens vier paar schoenen hebben die ze dragen op 'zittende' feestjes. Het gaat om schoenen die er geweldig uitzien, maar zijn te pijnlijk om in rond te lopen... Wie bekent?

(Door: Lien Buyck)
07/08/12 14u15
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |