-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Televisie op slaapkamer? Dat is slecht voor je seksleven

© Thinkstock.

36,7 procent van de Vlamingen is van mening dat een tv in de slaapkamer nefast is voor zijn of haar seksleven. Meer dan de helft (52,3 procent) vindt het bovendien niet bevorderend voor de nachtrust.

Dat blijkt uit een iVOX onderzoek bij 500 Vlamingen, in opdracht van Coolblue, één van de grootste webwinkels in België en Nederland.

Ruzies
In ruim 60 jaar tijd is tv-kijken uitgegroeid tot een vast onderdeel van ons dagelijkse leven. 54,8 procent geeft aan zijn tv niet meer te kunnen missen. Ongeveer evenveel respondenten (56 procent) heeft er dan ook minstens 2 in huis staan. Bij 43,6 procent is dat om ruzies binnen het gezin te voorkomen.

De populairste ruimtes om tv te kijken is nog steeds de woonkamer (97,4 procent), maar ook de slaapkamer doet het goed (36,1 procent). 6,9 procent heeft ook een toestel in de keuken ,om tv te kijken tijdens het koken of het eten.

Sportzomer
Uit het onderzoek blijkt verder dat 93,5 procent van de Vlamingen zijn toestel nog heeft gekocht in een fysieke winkel, maar de verkoop via webshops is aan een opmars bezig. Zeker de laatste maanden is de verkoop sterk gestegen, met dank aan de sportzomer.

Werner Bruyns, General Manager van Coolblue België: "We zagen in juni een stijging van 50 procent van de omzet van onze webshop in vergelijking met de maanden voordien. Veel klanten grijpen de sportzomer met Wimbledon, het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen aan om zich een nieuwe tv aan te schaffen en zo te genieten van een optimale beeld- en geluidskwaliteit."

Formaat
Vooraleer zich een tv aan te schaffen, laat 55,2 procent van de Vlamingen zich uitgebreid informeren over welk toestel het meest geschikt is voor hem. Maar liefst 48 procent zoekt die informatie via het internet.

Opmerkelijk is dat ruim een kwart van de respondenten (25,5 procent) in het onderzoek aangeeft niet te vertrouwen op de kennis en expertise van de verkoper. We denken dat zij altijd de duurste televisies aanprijzen, omdat ze zoveel mogelijk winst willen maken.

Bij de keuze voor een nieuwe televisie spelen vooral het formaat (94,4 procent) en de kostprijs (94 procent) een grote rol. Het merk is iets minder van belang (68,6 procent).

(Bewerkt door: Lien Buyck)
08/08/12 13u21
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |