-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Het juiste moment om je liefde te verklaren: na 14 dates

© Thinkstock.

Wie nog maar net aan het daten is, vraagt zich wel eens af wanneer het een goed moment is om je liefde te verklaren. Te vroeg geeft een wanhopige indruk, terwijl te laat doet vermoeden dat je niet zeker bent over de relatie. Maar wanneer is het dan tijd voor 'ik hou van jou'? Na 14 dates, als we de Britten mogen geloven.

Dat is het gemiddelde dat naar voren kwam bij een enquête van datingsite SeekingArrangement.com. Daarin werd ook duidelijk dat de meeste mensen twee dates per week hebben, waardoor de eerste liefdesverklaring zeven weken na de eerste kennismaking gebeurt.

"Het is altijd moeilijk om te weten wanneer het juiste moment aangebroken is", becommentarieert modestudente en lid van de datingsite Liya Step (22). "Je wil vermijden dat jij het als eerste zegt en dat de woorden niet herhaald worden. Daarom wacht ik gewoonlijk tot hij zijn liefde verklaart. Dat kan wel frustrerend zijn, want mannen tonen minder snel hun emoties", aldus Liya.

Eerste keer
Voor een eerste kus moet je (gelukkig) veel minder lang wachten: gemiddeld twee dates of één week. Samen slapen gebeurt dan weer na vier dates, of twee weken.

"Alle relaties zijn natuurlijk anders, maar bij mij kloppen deze cijfers wel", bevestigt Liya. "Bij een eerste date spring ik niet in bed. Ik ben zelfs niet klaar om hem te kussen dan. Na vier dates kan je een man wel vrij goed leren kennen. Dan weet je of je hem vertrouwt en intiem wil zijn met hem", vindt zij.

Schoonouders
Het voorstellen van een nieuwe partner aan je vrienden is niet alleen een grote stap voor jou, maar ook voor hem. Een juiste timing is dan ook erg belangrijk, gemiddeld na zes dates of drie weken.

Hetzelfde geldt voor de kennismaking met de schoonouders. "Ik maak er een regel van dat ik mijn vriend pas voorstel aan mijn ouders als ik het bloedserieus meen", zegt Liya. Gemiddeld gaat het om 12 dates of zes weken. "Maar ik wacht meestal nog langer", aldus de modestudente.

Samenwonen
Logischerwijze wachten we nog veel langer om te gaan samenwonen. Dat is een grote stap, want het verandert je hele leven. Het is dan ook heel belangrijk dat je volledig zeker bent over je relatie vooraleer je gaat samenwonen. Volgens de Britten zijn 60 dates, of 30 weken, daarvoor lang genoeg. Akkoord?

(Door: Lien Buyck)
13/08/12 11u47
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |