-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Wat mannen proberen bij het daten: een gentleman zijn

© Thinkstock.

Vrouwen stellen wel eens dat de moderne man helemaal niets afweet van ridderlijkheid en romantiek. Nochtans blijkt dat de topprioriteit van mannen te zijn bij het daten. Zij proberen nog steeds om een vrouw te veroveren met de charme van een echte gentleman.

Datingsite Match.com noemt deze nieuwe man de 'New Age Knight' (NAK) (vrij vertaald: de 'Ridder van het Nieuwe Tijdperk'). Dit zijn de drie belangrijkste kenmerken van zo'n man:

1. Gesprek belangrijker dan kus
Wie dacht dat mannen tijdens een date alleen kunnen denken aan de afscheidskus (en alles wat daarna misschien kan volgen...), heeft het helemaal mis. Slechts één derde van de mannen vindt dat een afscheidskus de sleutel is tot een geslaagde date, terwijl een overweldigende 74 procent een goed gesprek het belangrijkste vindt om een date te doen slagen.

Verder spreekt 72 procent van de mannen over een leuk avondje uit als hij gemeenschappelijke interesses ontdekt met zijn date én als hij goed kon lachen. Verrassend: vrouwen vinden de intellectuele band minder belangrijk dan mannen...

2. Aandacht
Een tweede eigenschap van de nieuwe ridder is aandacht en attentheid ten opzichte van zijn date. Zo zorgt 50 procent van de ondervraagde (Britse) mannen ervoor dat ze voor hun date op de afsproken plaats aankomen.

Die onverdeelde aandacht blijft ook de rest van de date duren. Slechts 2,9 procent durft wel eens de voetbaluitslagen te checken, terwijl 3,9 procent naar zijn vrienden sms't. Maar zolang dat gebeurt terwijl zijn date naar het toilet is, kunnen we daar best mee leven.

3. Duidelijkheid
Als ze vinden dat de date goed verloopt, dan zijn de nieuwe mannen niet verlegen om dat duidelijk te maken. 40 procent zou zijn date al vragen wanneer ze vrij is voor een volgende afspraakje, terwijl maar liefst 80 procent het initiatief zou nemen om haar binnen de 24 uur op te bellen.

Toch is de nieuwe ridder ook in staat om te zwijgen als het moet. 63 procent zou nooit de sappige details van een ex-vriendin prijsgeven, terwijl 59 procent zelfs niet zou roddelen als de eerste date slecht verliep.

Het verdict:
Relatie-experte Kate Taylor van Match.com geeft het verdict: "Mannen hebben zich in het verleden misschien niet altijd van hun romantische kant getoond, maar deze bevindingen tonen dat ze opnieuw een echte gentleman proberen te zijn."

"Het is duidelijk dat ze de oude waarden herontdekt hebben: eerst aankomen op een afspraakje en snel bellen, bereid zijn om een inspanning te doen en eerlijk te zijn. Vrouwen kunnen niet anders dan daar blij mee zijn."

(Door: Lien Buyck)
14/08/12 17u30
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |