-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

De 10 grootste modeblunders van mannen (volgens hun vrouw)

© Thinkstock.

Man vs vrouw Niet iedereen is zoals Justin Timberlake, van wie verloofde Jessica Biel moet toegeven dat zijn modestijl veel beter is ontwikkeld dan die van haarzelf. De gemiddelde man geeft het op om de mode te volgen rond hun 37ste verjaardag, zo zeggen hun vrouwen. Ze houden vanaf nu vast aan hun stijl en zullen tot vele decennia later in dezelfde jeans, sandalen met witte sokken en opzichtige hemden worden gespot. Een teken van zelfvertrouwen, of een probleem? En waar storen de vrouwen zich het meest aan?

Vrouwen kiezen de outfits van hun man
Vrouwen kiezen de outfits van hun man © Thinkstock
© Thinkstock

Voor de2.000 ondervraagde vrouwen is het meestal een probleem, en ze houden er zich actief mee bezig om manlief te verhinderen bepaalde kledingsstukken te komen (66 procent), zoals truien met kap of kledij voor een boysband. 37 procent vermijdt problemen liever en koopt alle outfits gewoon zelf (of manlief geeft hen die toestemming).

Deze 10 zijn de grootste modeblunders, volgens de vrouwen:

1)    Jeans die te veel afzakt, (hoog) over de buik wordt gedragen en/of samenkomt aan de enkels
2)   Jeansbroeken gecombineerd met een mouwloos jeansvest
3)   Ouderwetse of te kleine broeken
4)   Versleten en verkleurd ondergoed
5)    Onbetamelijk korte of strakke zwembroeken, zoals speedos


6)    Opvallende hemden, voornamelijk met bloemenprint of ruiten in de foute kleuren
7)    De voorkeur voor bruin en beige, liefst in combinatie
8)    Sandalen met (witte) sokken
9)    Trainingspakken
10)   Te jonge kledij, zoals truien met kap of hippe T-shirts


George versus Jeremy
De vrouwen zouden graag hebben dat manlief zich kleedt als George Clooney of Hugh Grant, maar zitten opgescheept met hun eigen Jeremy Clarkson (Top Gear) en prins Charles.

Als de mannen hun eigen kledij zouden kopen, denkt 25 procent van de vrouwen dat ze gewoon nooit iets zouden kopen. Nog eens een kwart zou wachten om iets te vervangen tot iets is versleten en evenveel mannen zouden resoluut voor de goedkoopste kledij gaan, ongeacht de stijl.

"Het lichaam van mannen verandert rond hun 37ste. Daardoor geven ze het vaak op. Toch hoeven ze er niet elke dag uit te zien als George Clooney, gewoon hedendaagse kledij zou al volstaan", luidt het nog.

Eerder bleek ook al dat tieners eerder beschaamd zijn door hun vader dan hun moeder, en kledijstijl heeft daar veel te mee te maken. Anderzijds moeten vrouwen niet te arrogant worden: mannen hebben ook een lijstje van wat ze niét sexy vinden, terwijl vrouwen wel denken dat het dat is...

(Door: Elke De Pourcq)
Jeremy Clarkson versus George Clooney
17/08/12 15u33
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |