-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Bewezen: mannen kijken echt wel naar dat 'poepke'

© Thinkstock.

In eigen land werd seksisme aan de kaak gesteld in de veelbesproken documentaire 'Femme de la rue'. In Los Angeles pakte model Reanin Johannink het luchtiger aan: via een camera bevestigd op een donkere jeansbroek filmde ze de reacties van mannen (en vrouwen!) op het achterwerk van een van haar vriendinnen.

"Hey, heb je altijd al eens willen zien wat er achter je rug gebeurt? Wij hebben een manier gevonden: met de 'ass cam' (kontcamera)!", zo leidt ze het filmpje, voorzien van het toepasselijke nummer 'Something bigger, something better' van Amanda Blank, in.

Vervolgens wordt getoond hoe de camera wordt vastgemaakt op de broek en hoe moeilijk zichtbaar die is op een afstand van een paar meter.

De dames trekken de straat op en de reacties zijn hilarisch: meer dan een man draait het hoofd, sommigen een weinig (uit gewoonte?), andere verrekken hun nek bijna. Ook als ze arm in arm lopen met hun vriendin...

Noteer dat de vrouw in kwestie een simpele jeansbroek droeg en geen zwierige zomerjurk of strakke minirok: het kan verondersteld worden dat de reacties dan toenemen.


Sommige mensen zie je licht fronsen, wat in de reacties op The Chive meteen vragen opriep over hoe 'onzichtbaar' de camera echt was en dus hoeveel mensen naar de poep keken, en hoeveel naar de camera. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat al die mannen 'enkel' naar de camera keken, als die al goed zichtbaar was.

Bekijk de video op thechive.com.

(Door: Elke De Pourcq)
19/08/12 17u46
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |