-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Borstenweetjes om te onthouden

De geur doet anderen zin krijgen in seks.
De geur doet anderen zin krijgen in seks.
Velen zijn ontevreden met hun cupmaat.
Velen zijn ontevreden met hun cupmaat.

Borsten zijn mysterieus. Niet alleen dienen ze om ons nageslacht te voeden, bovenal vormen ze een serieuze aantrekking. Over de boezem valt er dan ook heel wat te vertellen. Enkele weetjes die we je niet willen onthouden.

-Borsten nemen in omvang 25 procent toe als je opgewonden bent. Ook worden de tepels wel een centimeter langer.

-De roze tepelhof van de vrouw wordt tijdens de zwangerschap groter en donkerder. Na de geboorte krijgt deze nooit meer zijn oorspronkelijke kleur terug.

-In het oude Rome poederden vrouwen hun tepels om hun borsten er appetijtelijker uit te laten zien.

-Sommige vrouwen raken seksueel opgewonden door borstvoeding te geven. Ze produceren dan hormonen die ook vrijkomen bij een orgasme.
Diezelfde hormonen zijn er verantwoordelijk voor dat bij veel hoogzwangere en zogende vrouwen melk uit de borsten druppelen als ze klaarkomen.

-De geur van zogende vrouwen én die van pasgeboren baby's kan ervoor zorgen dat andere vrouwen zin krijgen in seks. Het zou een biologische manier zijn waarop vrouwen aan elkaar duidelijk maken dat de omgeving geschikt is voor het verwekken van kinderen.

-De tepelhoven bevatten kliertjes die geursignalen afgeven. Het zijn dezelfde soort klieren als degene, verantwoordelijk voor de seksuele geur van de oksels en de geslachtsdelen. Mannen schijnen zich niet bewust te zijn van die geurtjes, maar ze hebben wèl invloed op hun seksuele opwinding.

-De gemiddelde borst weegt ongeveer 250 gram. Ze heeft een afmeting van ongeveer 10 cm doorsnee en 7,5 cm van de borstkas tot de top van de tepel. De gemiddelde behamaat is 80 B.

-Meer dan 35% van de vrouwen is ontevreden met haar cupmaat. Negen procent overweegt een borstvergrotende operatie.

-Borsten kan je niet trainen, simpelweg omdat er geen spieren in zitten. Wel kunnen een goede lichaamshouding en training van de spier ónder de borst ervoor zorgen dat je borsten er steviger uitzien.

Een gemakkelijke oefening: druk je handpalmen op borsthoogte stevig tegen elkaar. Houd ook je ellebogen op deze hoogte. Houd dit 5 tellen vast en ontspan. Herhaal 10 keer. (lvl)

10/06/08 11u16
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |