-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Heb jij een goed seksleven? Deze test zou het uitwijzen

© thinkstock.

Eén simpele vraag, meer is er volgens de Britse seks- en relatie-experte Tracey Cox niet nodig om te weten te komen of jouw seksleven bevredigend is. Daarnaast geeft ze nog vier tips mee die dat leven tussen de lakens een boost kunnen geven, als er nog ruimte is voor verbetering. 

"Op welke drie plekken wordt je partner het liefst aangeraakt?", dat is de vraag die moet bepalen of jouw seksleven al dan niet bevredigend is. Volgens de Britse experte seks en relaties Tracey Cox zegt het antwoord op die vraag alles over de seksuele relatie tussen jou en je partner. Kan je geen drie plekken opnoemen, dan is er nog ruimte voor verbetering.

"Als je nog geen drie erogene zones bij je partner kan opnoemen, hoe kan je dan de beste minnaar worden die hij of zij ooit gehad heeft?", klinkt het. "Geweldige partners realiseren zich daarnaast dat die zones afhankelijk zijn van je gemoedstoestand, stress en tijd van de maand, en ook hoe moe, gelukkig of dronken we zijn." Of je nu drie plekken kan opnoemen of niet, Cox geeft voor iedereen nog vier methodes mee die je leven tussen de lakens een niveau de hoogte in kunnen tillen.

1. De magneetmethode

Heeft de ene persoon vaker zin dan de ander? Probeer dan de magneetmethode uit, vooral handig voor koppels die het moeilijk vinden om hardop te zeggen of ze zin hebben of niet. Alles wat je nodig hebt zijn twee koelkastmagneten, voor elke partner eentje. Heb je veel zin in seks? Verplaats je magneet dan naar boven. Omgekeerd kan je minder lust aangeven door je magneet naar beneden te verplaatsen. 

2. De 'ik neem de leiding' libido booster

Een vaakgehoorde klacht bij koppels is dat één persoon altijd het initiatief moet nemen voor er op seksueel vlak iets gebeurt. Vaak is het de partner met het laagste libido die geen initiatief neemt. Hij of zij is bang dat bijvoorbeeld een kus meteen seks zal uitlokken, als die daar geen zin in heeft. Spreek af dat één iemand die week initiatief mag nemen en ook de leiding neemt bij seksueel contact. De ander heeft als taak om passief te ondergaan.

3. De klok

Ruzie? Zet eens een klokje met een timer op vijf minuten. Laat je partner tijdens die vijf minuten helemaal uitspreken en zijn verhaal doen, en wissel daarna om. Blijf wisselen tot je allebei het gevoel hebt dat je heel je verhaal hebt kunnen doen. Daardoor zorg je ervoor dat je naar elkaar luistert, wat druk en stress op je relatie weghaalt en ook je seksleven ten goede zal komen.

4. De lustige grabbelton

Deze methode van Cox werkt bij koppels die al langer samen zijn en wat meer vuur in hun seksleven kunnen gebruiken. Neem pen en papier en schrijf allebei 10 dingen op die je wel eens wil doen tussen de lakens. Neem daar gerust een week de tijd voor, en schrijf alleen op wat je zelf wil - zonder na te denken wat je partner ervan vindt. Allebei klaar? Overloop dan samen de lijst, en kijk over een 'match' is. Steek die gezamenlijke fantasieën samen in een doos, en grabbel erin als jullie eens iets bijzonders willen proberen.

04/02/17 12u30
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Heb jij overzicht over je financien? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Hoe goed gaan jullie om met geld? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welk type moeder ben jij? Welk type ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Hoe hoog is jouw seksquotint? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe gezond maak jij ruzie? Wat voor schoonmoeder heb jij? Hoe sterk lijkt jouw partner op jouw vader? Hoe gemakkelijk ben jij op te winden? Wat voor minnaar ben jij?
| 1 | 2 | 3 | 4 |