-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

De meest sexy leeftijd van vrouwen

© Thinkstock.

Lichaamsbeeld De vrouwelijke schoonheid mag dan officieel op hun 23ste pieken, dat is niet wanneer ze zichzelf het meest sexy voelen. Dat komt op de leeftijd van 28: net oud genoeg om zich minder aan te trekken van wat anderen denken en zichzelf te zijn, zonder de grote, boze 30 al te zien naderen. De piek in zelfvertrouwen komt iets later: op hun 32ste.

Bijna een op vijf Britse vrouwen neemt Kate Middleton als rolmodel.
Bijna een op vijf Britse vrouwen neemt Kate Middleton als rolmodel. © getty

Vrouwen zijn het meest trots op hun ogen (23 procent), hun borsten (20 procent) en in mindere mate op wat ze intellectueel aankunnen: slechts 13 procent is trots op hun brein. De belangrijkste doorn in het oog was: de benen. Ruim vier op tien zou deze langer en slanker maken, als ze zouden kunnen.

De helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen was trots op hun figuur en driekwart zou niets veranderen aan hun lichaamstype.

Dat zijn opmerkelijke cijfers, want uit andere onderzoeken blijkt dat vrouwen eerder ongelukkig zijn met hun lichaam. De groep ondervraagde vrouwen speelt dus duidelijk een rol: Noord-Ierse vrouwen zijn bijvoorbeeld helemaal niet tevreden met hun lichaam, daar zou 80 procent haar lichaam anders willen hebben.


Zelfvertrouwen is moeilijker op te bouwen dan vertrouwen in het eigenlijk lichaam: de helft van de vrouw wenst dat ze zich minder zorgen zou maken over haar leven.

Waardoor voelt ze zich zekerder? Weten waar haar leven naartoe gaat (60 procent) en een partner hebben en je natuurlijke gewicht ontdekken (elk 52 procent). Redenen om het zelfvertrouwen te verliezen zijn niet onlogisch je werk verliezen en gedumpt worden. Gelukkig kunnen ze terecht bij hun vier goede vriendinnen.

Wat is het leukst aan vrouw-zijn? Je kunnen opkleden, hakken dragen en make-up, zo vonden de vrouwen. Zelf kijken ze op naar Kate Middleton (19 procent), Marilyn Monroe (15 procent) en Florence Nightingale (17 procent).

(Door: Elke De Pourcq)
24/07/12 09u30
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 4

Doe de burn-outtest Welk stresstype ban jij? Hoeveel zelfdiscipline heb jij? Hoe gevoelig ben jij voor heimwee? Wat is jouw sleutel tot succes? Ben jij een goede vriendin? Welke denkfouten maak jij? Hoe spiritueel ben jij? Hoe verdraagzaam ben jij? Wat vertelt jouw parfum over jou? Hoe vatbaar ben jij voor een bore-out? Hoe ga jij om met relatievalkuilen? Hoe sociaal competent ben jij? Hoe gezond maak jij ruzie? Hoe ga jij om met (moeilijke) collega's?
| 1 | 2 | 3 | 4 |