-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama

Niet alleen de hormoonhuishouding van vrouwen verandert na de  geboorte van haar kind, dit gebeurt ook bij mannen. Deze veranderingen bepalen ook deels de betrokkenheid van de vader bij de opvoeding.

Gelukshormoon
De roze wolk na een bevalling slaat meestal op mama's, bij kersverse vaders is het gevoel vaak minder overweldigend, dat meldt gezondheidsnet.be. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ook mannen veranderen na de geboorte van hun kind, de chemie in zijn hoofd is plots anders. Ook hij maakt, net als de mama, meer oxytocine aan. Wat bekend staat als het geluks- of het verzorgingshormoon. Vaders met een hoog gehalte van oxytocine zijn meer met hun kinderen bezig dan andere mannen, ook de kroost heeft in dat geval een betere band met de vader. (ep)

03/11/09 18u15
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |