-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Nieuw: laat je man voelen hoe het is om zwanger te zijn

Hoe hard ze ook hun best doen, de boeken lezen, op controle gaan of meevoelen met hun vrouwen: mannen kunnen zich niet inbeelden wat het is om zwanger te zijn. Tot nu, want Japanse onderzoekers hebben een soort vest ontworpen, dat enkele fysieke gewaarwordingen van zwanger zijn imiteert.

Wie het vest draagt, ervaart zelf het extra gewicht rond de buik en de borsten (geïmiteerd door met water gevulde zakken), de belasting van de rug en zelfs het schoppen van de baby (een reeks actuatoren), die kan gekalmeerd worden door de hand op de buik te plaatsen (met dank aan voelsensoren).

Maar de mannen mogen van geluk spreken: de rare goestingskes, de ochtedmisselijkheid, de slapeloze nachten en de bevalling zelf worden hen nog bespaard.

Getest door moeders
De Japanse onderzoekers, verbonden aan het Kanagawa Technologisch Instituut, creëerden de vest en lieten die testen door enkele moeders. 80 procent vond het een redelijke benadering van de sensatie om zwanger te zijn, vooral wat betreft het gewicht.

Hoofdonderzoeker Takayuki Kosaka hoopt dat hij de vesten, momenteel nog prototypes, op grotere schaal zal kunnen ontwikkelen "zodat mannen meer begrip en sympathie kunnen opbrengen voor hun zwangere vrouw".  Dat horen we graag!

Of de mannen na het dragen van de vest, echt empathischer en begripvoller zullen reageren is nog maar de vraag. De mannelijke proefpersonen waren alvast blij dat ze de vest terug konden uitdoen. (edp)

14/08/11 09u11
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |