-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zo bespaar je 520 euro per jaar aan boodschappen

Een schreeuwende kleuter aan de kassa, die absoluut een zak snoepjes wil. Elke mama maakt het wel eens mee. Met alle ogen op jou gericht, geef je dan al snel toe. Wie zijn kind thuis laat bij het winkelen, zou dan ook maar liefst 520 euro per jaar kunnen besparen.

Vanaf 2 jaar en 7 maanden zou een kind de kunst van de overtuiging onder de knie hebben. Vanaf dan beseffen ze dat ze met tranen en woede-uitbarstingen hun ouders kunnen manipuleren.

Meer dan de helft van de ouders (53 procent) zag zijn kind al eens de boel op stelten zetten, toen het niet kreeg wat het wou. Geen wonder dus dat drie op de vier ouders winkelen met de kinderen een stressvolle ervaring vindt.

Toegeven
Aangezien de meeste ouders alles doen om een publieke scène te vermijden, geven snel toe aan de grillen van hun kinderen. Vier op de vijf mama's en papa's kopen dan ook (goedkope) cadeautjes.

Toch zegt slechts één op de tien ouders dat ze exact kopen wat hun kind wil. Meestal kiezen ze voor iets kleiners en/of goedkopers. Snoepjes (55 procent), speelgoed (41 procent) en strips (24 procent) zijn de meest populaire aankopen.

Grenzen
"Dat je door de kracht van je kind maar liefst 520 extra uitgeeft per jaar, is toch wel verrassend", zegt Gary Kibble van Littlewoods, die de enquête uitvoerde bij 2.000 volwassenen. "Met dat bedrag kan je veel andere dingen doen."

Dat wil niet zeggen dat je je kinderen nooit mag meenemen naar de winkel, maar vooraf grenzen stellen is noodzakelijk. (lbs)

13/02/12 16u16
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |