-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zoveel kost de zomervakantie van je kinderen: 3.000 euro

© Thinkstock.

Voor kinderen is de zomervakantie de leukste periode van het jaar, maar heel wat ouders denken daar anders over. Want hoe hou je je kroost twee maanden bezig, terwijl je zelf moet gaan werken? En ook: hoe moet je dat allemaal betalen? Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde ouders deze zomer maar liefst 2.474 pond (of 3.167 euro) uitgeven aan opvang en entertainment.

Die gegevens komen uit een enquête van Travelodge bij 5.000 Britse ouders. Zij maken zich duidelijk zorgen over hoe ze hun kinderen gedurende de (in Groot-Brittannië) zes weken durende vakantie moeten bezighouden. 73 procent gaf zelfs toe dat ze daardoor last hebben van slapeloze nachten.

Regen
Vooral het hoge kostenplaatje baart hen zorgen. Die omvat onder andere een gemiddelde van 351 pond (450 euro) aan opvang, 504 pond (645 euro) aan dagjes uit en 665 pond (850 euro) aan extra vervoer en eten. 17 procent van de ouders kan zijn kinderen daardoor niet meenemen op vakantie, terwijl 53 procent een vakantie in eigen land plant.

Maar dan moet je natuurlijk rekening houden met het wisselvallige weer, net zoals bij ons in België. Bovendien bekende 81 procent van de ouders dat een natte zomer voor grote financiële problemen kan zorgen.

"Veel ouders vertelden ons dat het bezighouden van kinderen op regendagen zo'n 53 pond (of 68 euro) duurder is dan op grote dagen", zegt Shakila Ahmed, woordvoerster van Travelodge.

Verkorten
"Naar het strand gaan en picknicken zijn twee van de meest favoriete dingen die ouders met hun kinderen doen. Dat zijn twee vrij goedkope activiteiten, maar ze hangen allebei sterk af van het weer", aldus Ahmed. "Hoewel de meeste ouders door de crisis 150 pond (of 192 euro) minder wilden uitgeven dan vorig jaar, zou dat door het slechte weer wel eens veel meer kunnen worden."

Een kwart van de ouders vindt dan ook dat de schoolvakanties veel korter moeten worden, aangezien het te duur is om de kinderen gedurende zes weken (bij ons: acht weken) te entertainen. Ga jij daarmee akkoord?

Top tien van zomerse activiteiten met de kinderen
1. Naar het strand
2. Cinemabezoek
3. Naar een museum
4. Picknicken
5. Wandelen of fietsen op het platteland  
6. Koken & bakken
7. Op bezoek bij familie
8. Naar een pretpark
9. Bowlen
10. Vissen

(Door: Lien Buyck)
24/07/12 11u28
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |