-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Tieners schamen zich meest voor... papa

© Thinkstock. Tieners schamen zich het meest voor de papa, maar moeders kunnen er ook iets van.

Het is een moment waar ouders zelden aan ontsnappen: de dag dat de kinderen vragen om ze op de hoek af te zetten, in plaats van voor school of bij hun vriendje thuis. Dat ze hun hand wegtrekken, niet geknuffeld willen worden in het openbaar, ze zucht en rollen met de ogen telkens je als ouders 'nog eens iets zots doet'. Vroeger deed ze dat lachen, nu schamen ze zich dood. Eén troost voor de moeders: volgens de tieners zelf zijn de vaders het ergst.

Papa's hebben geen gevoel voor mode of stijl (60 procent): zo dragen ze het foute kapsel, beschamende (zonne-)brillen, broeken met hoge taille of sokken in sandalen. Ook denken ze dat ze cooler zijn dan ze echt zijn (60 procent) en rijden met de foute auto. Een op drie laat zich afzetten op de hoek, een op vijf weigert een lift van papalief.

Als tiener kan je je niet voorstellen dat er ergere dingen zijn in de wereld. Moeders ontsnappen niet aan de schaamte van hun kinderen, zeker niet als ze zich ongegeneerd laten gaan op feestjes. 


Hollywoodster Kate Beckinsale (38) kan er over meespreken. "Ik kan gewoon niet meer dansen op feestjes met tieners in de buurt: in geen tijd is de dansvloer gewoon leeg. Dan denk je toch wel even: Verdomme, ik ben oud. Vreemd ook: ik ben nog nooit beschamend geweest voor iemand anders..." Kate heeft een 13-jarige dochter, Lily.

Wie als papa (of mama) wanhopig probeert om 'mee' te zijn met haar tijd, is er ook aan voor de moeite: wie te hard probeert, is sowieso een 'loser', wie probeert bij te benen, slaat de bal mis: die hippe jeans is de verkeerde kleur, dat jurkje is te kort, die schoenen veel te hoog. Al kan een regelmatige, moderne knipbeurt of een nieuwe bril af en toe ook geen kwaad...

(Door: Elke De Pourcq)
06/08/12 09u42
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |