-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Zo maak je groentjes eten aantrekkelijk

De eeuwenoude strijd van ouders om hun kinderen meer groenten te laten eten kent nu nieuwe bondgenoten. X-ray-worteltjes en powerbroccoli blijken zeer effectief, het gaat dus om een simpel woordenspel. Kinderen eten namelijk meer groenten als een gerecht een aantrekkelijke naam heeft, zo blijkt uit een onderzoek van de Cornell universiteit.

De onderzoekers wilden weten of een simpele verandering, zoals gerechten een leuke naam geven, de groenteconsumptie van kinderen verandert. Ze bekeken de eetgewoonten van 147 leerlingen van 8-11 jaar die tussen de middag warm eten op school.

X-ray-worteltjes
In het experiment werden gewone worteltjes omgetoverd tot x-ray-wortels. Ze stonden vervolgens drie dagen op het lunchmenu. De leerlingen bleken 66 procent van de x-ray-wortels op te eten, in plaats van de gebruikelijke 32 procent wanneer de wortels gewoon 'Menu van de dag' heten. 

Aantrekkelijk
"Dit resultaat laat zien dat aantrekkelijke namen voor gezonde voeding kinderen stimuleren om deze producten te kiezen en er meer van te eten. Het is effectief en kost weinig tot niets", zegt Brian Wansink op gezondheidsnet.nl.

(Bewerkt door: Lynn Formesyn)
17/09/12 18u07
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |