-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

TV-slot helpt kinderen afvallen

Een tv-vergrendelaar helpt zwaarlijvige kinderen in de strijd tegen overbodige kilo's. Een tijdsklok die vanaf een bepaald moment de televisie uitzet, kan kinderen helpen om iets anders te doen. En daarmee verlagen ze ook hun gewicht want Amerikaans onderzoek toont aan dat tv-kijken wel degelijk tot extra kilootjes kan leiden.

Studie
Onderzoekers van de Universiteit van New York volgden twee jaar lang 70 Amerikaanse kinderen tussen 4 en 7 jaar oud met een te hoge BMI. Allen zaten ze meer dan 14 uur per week achter het scherm. Een deel van hen kreeg een vergrendelaar op hun computer en tv. De controlegroep kreeg van hun ouders te horen dat ze het apparaat uit moesten zetten.

De kinderen die een vergrendelaar kregen, keken gemiddeld 17,5 uur per week minder tv en speelden minder op de computer. Hierdoor ging 30 procent van hen naar een normaal gewicht. Ook de kinderen uit de controlegroep verminderden hun schermtijd met zo'n 5,2 uur per week. Voor 18 procent van hen was dat genoeg om ook van hun overgewicht af te komen.

Reclame
Wie dacht dat de kinderen daardoor meer gingen bewegen, heeft het fout. Wel vermoeden de onderzoekers dat tv-reclames aansporen om ongezonde voedingskeuzes te maken. Eten achter het scherm leidt sowieso tot het verorberen van grotere porties, omdat de kleintjes achter het scherm gedachteloos alles nuttigen. (lvl)

04/03/08 16u01
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |