-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

'Ingewikkelde' baby's slapen beter

Gewoon in een doek wikkelen werkt ook.

De Cocooi babywrap.
De Cocooi babywrap.
Een babyzak doet je baby er uitzien als een snoezig wormpje.
Een babyzak doet je baby er uitzien als een snoezig wormpje.

Baby's doen slapen is de hoofdzorg van kersverse mama's en papa's die door vermoeidheid niet meer weten waar hun hoofd staat. Alle trucs worden uit de kast gehaald, tot een speciale nachtbabysit toe. Maar volgens sommige experten is het antwoord simpel: wikkel je baby in een speciale doek, en dan slaapt hij of zij als een roos.

Awards
Er is zelfs een speciaal daartoe bestemde doek ontwikkeld, Cocooi Babywrap genaamd, door Amie Nilsson, zelf een moeder van drie. De wrap wordt verdeeld door het bedrijf Merino kids, dat voorziet in kinderkledij en slaapzakken in speciaal, natuurlijk materiaal. Merino kids won al twee ontwerpawards, voor de Go go-slaapzak en deze Cocooi babywrap.

Eeuwenoude techniek
De techniek is niet bepaald nieuw: de 'ingewikkelde' baby's zijn in het westen niet echt meer gebruikelijk, maar in het oosten en bij vele stammenvolkeren zijn ze dat wel. Dat heeft enerzijds een praktische reden: ingepakte kinderen worden beperkt in hun bewegingen en zijn dus gemakkelijker te controleren.

Anderzijds hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond dat baby's beter en meer slapen als ze zich 'veilig' ingestopt voelen. Dat zou hen doen herinneren aan de veilige en rustige periode in de baarmoeder.


Slechte ontwikkeling?
Dat de techniek uit de gratie is gevallen, heeft te maken met de idee dat kinderen gehinderd worden in hun bewegingen, waardoor ze minder goed kunnen uitdrukken en hun spieren niet goed ontwikkeld worden. Maar als de wrap enkel gebruikt wordt voor het slapen, zien experten daar geen graten in.

Ook celebrities passen de techniek toe: Gwyneth Paltrow gebruikte de wrap vooral bij dochter Apple, Heidi Klum pakte haar drie kinderen (Henry, Leni en Yohan) in.

Doek of wrap
Het 'inpakken' van je baby kan met een gewone doek, een soort zak of een klein laken. Wie zekerheid wil kan de Cocooi Wrap bestellen. Hij is gemaakt van een fijne, zachte wol dat het kind laat ademen, de vochtigheid afvoert en de warmte vasthoudt. Niet alle kinderen zijn er dol op, maar de meeste blijken beter en langer te slapen. Bestellen kan hier.(edp)

18/07/08 11u29
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |