-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Jongeren kunnen makkelijk games voor 18+ downloaden

Jongeren kunnen redelijk makkelijk aan gewelddadige games komen die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Ouders zijn hiervan op de hoogte, maar lijken zich er weinig van aan te trekken. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Leeftijdscodering
De helft van de minderjarige deelnemers downloadt spelletjes waar een leeftijdscodering van 16+ of zelfs 18+ op staat. Ouders zijn in 80 procent van de gevallen hier van op de hoogte. Uit verschillende onderzoeken bleek dat gewelddadige games bij jongeren kunnen aanzetten tot geweld. Dit komt omdat videospelletjes veel dichter bij hun leefwereld staan dan bijvoorbeeld een film voor volwassenen. Ruim 2500 Nederlanse jongeren tussen 12 en 24 jaar werden ondervraagd, meldt De Telegraaf.

Meisjes en jongens
Uit het onderzoek bleek ook dat een kwart van de ouders zelf ook eens een gamet. Bij jongeren ligt dit percentage op 85 procent. Meisjes zijn eerder verzot op 'The Sims', de zogenaamde 'building games'. Jongens houden vooral van schiet- en racespellen. (ep)

30/07/08 13u07
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |