-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vijf tips om sneller zwanger te raken

Nog nooit volgden zoveel Britse vrouwen een vruchtbaarheidskuur als nu, voor velen is het blijkbaar niet evident om zwanger te raken. Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat je met enkele eenvoudige ingrepen je je vruchtbaarheid een boost kunt geven.

Minder pijnstillers
Bepaalde medicijnen als ibuprofen kunnen enzymen bevatten, waardoor je follikels in de eierstokken geen eitjes klaarmaken voor de eisprong. Hierdoor vertraagt je ovulatie. Je mag deze medicijnen een paar dagen voor en na de eisprong nemen, maar vermijd ze op je meest vruchtbare periode.

Let op je gewicht
Niet alleen bij vrouwen heeft het gewicht invloed op de vruchtbaarheid, ook mannen moeten hier op letten. Hoe dikker een man is, hoe meer oestrogeen er in zijn lichaam zit. Als je hormonen niet in evenwicht zijn, bevat je sperma minder actieve zaadcellen.

Meer zonlicht
Een onregelmatige cyclus als gevolg van 'polycysteus ovarium syndroom' is een vaak voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid. Uit onderzoek bleek dat vrouwen met deze aandoening vaak ook een tekort hebben aan vitamine D. De aandoening verergert ook als je niet genoeg van deze stof in je bloed hebt. Zorg dus dat je regelmatig van de zon geniet, dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam vitamine D aanmaakt.

Vlees
Om sneller te groeien krijgen dieren vaak kunstmatige oestrogenen toegediend. Onderzoek toont aan dat dit hormoon vrouwen en mannen minder vruchtbaar maakt. Probeer dus je porties vlees per week te minderen of zet enkel nog biologische gerechten op het menu.

Orale seks
Vrouwen met een kinderwens moeten orale seks vermijden. Speeksel bevat verteringsenzymen die sperma kunnen beschadigen. (ep)

22/04/09 12u16
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |