-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vanaf 37ste minder kans op baby via inseminatie

De kans om een kind op de wereld te zetten na een kunstmatige inseminatie, daalt drastisch na de leeftijd van 37. Dat blijkt uit een onderzoek door het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

De wetenschappers voerden het grootste onderzoek ooit naar de bevallingskans na bevruchting met donorsperma. Ze volgden 6.630 pogingen tot inseminatie.

Leeftijd
Uit de resultaten blijkt dat de leeftijd een grote invloed heeft op het succes van de behandeling. Vrouwen tussen 20 en 29 hebben een gemiddelde bevallingskans van 89 procent na kunstmatige bevruchting. Bij de 30- tot 37-jarigen is dat nog 76 procent en bij 38- tot 39-jarigen daalt de slaagkans tot 67 procent. Bij dames tussen 40 en 45 zakt de kans op bevalling tot 52 procent.

"Begin vroeger"
De studie laat artsen voortaan toe om in functie van de leeftijd de slaagkans van de behandeling in te schatten. Hoewel het uitstellen van de kinderwens een maatschappelijke trend is geworden, raden de onderzoekers aan om vroeger aan kinderen te beginnen.

In bepaalde situaties kan het invriezen van eicellen op jongere leeftijd een oplossing bieden. Hoe jonger de eicel, hoe groter immers de kans op een zwangerschap. (belga/edp)

29/07/09 12u59
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |