-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Maak je baby gelukkig: zing een slaapliedje

Slaapliedjes doen wat met een baby. "Dat moment van rust is zeer belangrijk voor een kleintje", zo stelt muziekdocente Lin de Laat op Telegraaf.nl. Volgens haar verschijnen er gelukkig regelmatig nieuwe slaapliedjes. Al moeten die wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Eisen
"Een slaapliedje zingen is een speciaal moment voor een baby", stelt de Tilburgse docente. "Het is dan even samen met de ouder of verzorger. Zo kan het geborgen en rustig in slaap vallen". Voorwaarde is wel dat het slaapdeuntje aan een aantal vereisten voldoet.

-Een groot bereik van tonen is niet nodig. Dat betekent dat je niet van hoog naar laag of omgekeerd, moet zingen. 

-Beter is een lage stem dan een hoge want dat maakt kinderen alerter. Niet meteen aangewezen als hij of zij de slaap moet vatten.

-Een slaapdeuntje hoeft geen instumenten te bevatten. Een stem is voldoende, want de muziek mag niet te druk zijn. Het maakt de kleintjes drukker.

-Een driekwartsmaat is het best. Wieg je een baby op de arm, dan ga je automatisch in drieën op en neer".

-Wat je zingt, is niet belangrijk. De baby is content met de klank van de stem. Na anderhalf jaar wordt de tekst wel belangrijk. Al mag dat ook niet te ingewikkeld worden, want dan gaat de kleine liggen nadenken. (lvl)

09/09/09 12u07
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Hoe vruchtbaar ben jij? Welk type moeder ben jij? Hoe positief voed jij op? Wat voor band heb jij met je huisdier? Hoe vrij laat jij je kind? Hoe sterk voel jij je betrokken bij de school van je kind? Wat is jouw visie op het schoolsysteem? Hoe emotioneel beschikbaar ben jij voor je kind?
| 1 |