-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel
Goed Gevoel

SOS Koelkast: Hoe lang kan je iets bewaren?

Hoe lang mag je een geopende fles vinaigrette gebruiken?Moeten eieren in de eiervakjes of liever niet? Lees hier meer over de bewaring van fragiele levensmidden.

*Eieren
Bewaren tot 4 weken na legdatum (kijk op het ei), in originele verpakking en in de koelkast.

* Bessen (aardbeien, bramen, frambozen, kersen...)
Eén dag bewaren in de koelkast.

* Schaal- en schelpdieren (garnalen, scampi, mosselen,...)
Binnen de dag verbruiken.

* Vis (rauw, salades)
Rauwe vis binnen de dag verbruiken, salades max. twee dagen
bewaren.

* Rauw vlees (vers, americain)
Binnen de twee dagen verbruiken, gehakt de dag van aankoop verbruiken.

* Kant-en-klare maaltijden, ongeopend (lasagne, pizza, volledige maaltijd)
Kijk naar de vervaldatum.

* Kant-en-klaremaaltijden, geopend
Binnen de twee dagen verbruiken.

* Melk, yoghurt, ongeopend
Kijk naar de vervaldatum.

Indien open: binnen de 2 à 3 dagen verbruiken.

* Verpakte ham en vleeswaren
Kijk naar de vervaldatum. Die is vaak te optimistisch, dus liever ruim voor de vervaldatum verbruiken.

* Niet-verpakte ham en vleeswaren
In enkele dagen verbruiken.

* Geopende blikjes (gepelde tomaten, tonijn)
Overscheppen in een plastic bakje en binnen de twee dagen verbruiken.

* Wijn, geopend
Binnen één dag verbruiken.

* Vinaigrette, sausjes
Huisgemaakte sausjes bewaar je max. 1 week.
Gekochte sausjes Zie vervaldatum.

Door Lut Debisschop, uit Goed Gevoel maart 2010.

31/03/10 18u18
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Wat is de slaagkans van je dieet? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ?
| 1 |