-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vlees schrappen doet afvallen

Mensen die veel vlees eten komen meer bij dan vegetariërs, zelfs al eten ze evenveel calorieën, dat blijkt uit recent onderzoek.

Weinig vlees
Een studie bij 370.000 Europeanen toonde aan dat degenen die slechts 250 gram vlees (wat overeenkomt met een kleine steak) per dag eten bijna 2,3 kilo meer bijkomen na vijf jaar dan vegetariërs die evenveel calorieën opnemen. In Denemarken, Duitsland, Spanje, Zweden en Nederland eten de bewoners het meeste vlees, 267 van hun dagelijks opgenomen calorieën komen hiervan. De Grieken eten de minste hoeveelheid vlees, goed voor ongeveer 142 calorieën per dag, ontdekte onderzoekster Anne-Claire Vergnaud.

Dieethypes
De resultaten van dit onderzoek verbazen experts want er werd rekening gehouden met de hoeveelheid calorieën die de proefpersonen opnamen als hun sportgewoonten. De studie suggereert ook dat dieettrends als Atkins die aanraden geen koolhydraten en veel proteïnes te eten, mensen op lange termijn niet helpen. Heel wat celebs beweren dat ze met dit soort diëten veel kilo's kwijt speelden zonder dat ze honger moesten lijden. 

Verwerkt vlees
De onderzoekers zeggen dat mensen nu aangemoedigd moeten worden minder vlees te eten om gezonder te worden. Andere experts zeggen dat er fouten in het onderzoek zitten, zo zouden sommige deelnemers kunnen gelogen hebben over hun gewicht. Toch zeggen diëtisten dat het de moeite waard verwerkt vlees te schrappen. Sian Porter: "Dit is een interessante studie en er moet meer onderzoek naar dit onderwerp gebeuren. Het is belangrijk dat je je opname van verwerkt vlees limiteert, je portiegroottes beperkt en meer peulvruchten, vette vis, groenten en volkorenproducten op het menu zet." (ep)

22/07/10 17u00
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Wat is de slaagkans van je dieet? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ?
| 1 |