-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Vergeet oesters: yoghurt is beste afrodisiacum

Tijdens een onderzoek naar het verband tussen probiotica en obesitas ontdekten wetenschappers nog een ander voordeel van yoghurt met micro-organismen: het maakt muizen slanker, aantrekkelijker en verhoogt hun seksdrift.

Wetenschappers ontdekten dat muizen in het laboratorium meer aantrekkingskracht hebben op het andere geslacht nadat ze probiotische yoghurt met een vanillesmaakje aten in vergelijking met muizen die een normaal eetpatroon volgden. De vacht van de diertjes glansde ook meer en ze gedroegen zich ook anders. Onderzoekster Susan Erdman: "We merkten dat de mannetjes zich anders gedroegen, maar aanvankelijk waren we niet zeker. Het viel wel op dat ze er goed uitzagen."

Groter nageslacht
De dieren in het onderzoek hadden niet alleen meer succes op seksueel vlak, hun teelballen waren gemiddeld 5 procent groter dan die van muizen die geen yoghurt aten, wat kan verklaren waarom ze meer zelfvertrouwen hadden. "Alle aspecten van de vruchtbaarheid van de mannen nam toe, ze paarden eerder en brachten meer baby's voort. Deze dieren voelden zich dus niet alleen sexyer, ze vertoonden ook lichamelijke verschillen", aldus Erdman.

Andere libidoboosters
De vorsers geloven dat de probiotica in de yoghurt de verandering in de seksuele houding van de dieren veroorzaakte. Ook had dit soort zuivel effect op de vrouwelijke dieren, hun vacht glansde nog meer dan die van de mannetjes. Vorige week bleek al dat granaatappelsap het niveau van testosteron doet toenemen, wat de seksuele drift en libido verhoogt.

Een probioticum is een voedingsmiddel met micro-organismen die de gezondheid een boost geven. Ze doen dit door de darmflora in evenwicht te brengen, iets waar je hele lichaam van profiteert.

(Door: Ellen Provoost)
09/05/12 10u46
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Alles over

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Wat is de slaagkans van je dieet? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ?
| 1 |