-
Goed Gevoel - Logo
gezondheid/psycho
Goed Gevoel

Honing even efficiënt tegen kinderhoest als siroop

Kinderen die met een keelinfectie kampen, hoesten minder vaak en slapen beter wanneer ze 10 gram honing innemen voor ze in bed kruipen, ontdekten onderzoekers.

Door het hoge niveau van antioxidanten zou honing een waardig alternatief zijn voor hoestsiroop. Bij heel wat medicatie is namelijk nog niet bewezen dat het werkt tegen hoest, ook is het risico op een overdosis groot. 300 kinderen in Israël met een keelinfectie namen deel aan het onderzoek. Driekwart van hen kregen ofwel eucalyptus-, citrus- of munthoning voor ze gingen slapen, de rest nam een placebo. De ouders moesten de ernst en de frequentie van hun hoest beoordelen en meedelen hoe dit de slaap van hun kinderen en hun eigen nachtrust verstoorde.

Niet voor baby's
De kinderen die een placebo kregen, verbeterden met gemiddeld zes punten in alle categorieën na de behandeling, maar wie honing kreeg scoorde met negen tot tien punten beter. De onderzoekers benadrukken wel dat honing niet veilig is voor baby's jonger dan 1 jaar door het risico op infantiel botulisme, een zeldzame maar dodelijke infectie.

(Door: Ellen Provoost)
06/08/12 14u15
mailIcon print | | Meer bookmarks |

Deel jouw mening

met alle Goed Gevoel-lezeressen

 
Happy-Summer

Test jezelf! Pagina 1 van 1

Wat is de slaagkans van je dieet? Hoe groot is jouw kans op een suikerverslaving ?
| 1 |